12. 2. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Hoci nemá žiadnu formálnu politickú funkciu, ocitla sa britská kráľovná Alžbeta II. na vrchole rebríčka 100 najmocnejších žien Veľkej Británie zostaveného BBC. Zoznam predstavili v relácii Woman's Hour, informovala dnes agentúra AP.
Na druhom mieste je britská ministerka vnútra Theresa Mayová, za ňou Ana Botinová, generálna riaditeľka banky Santander U.K.
Prvú päťku uzatvárajú sudkyňa najvyššieho súdu Brenda Halová a Elizabeth Murdochová, riaditeľka televíznej spoločnosti Shine Group a dcéra mediálneho magnáta Ruperta Murdocha.
Zoznam zostavila porota, ktorej členmi boli novinárka Eve Pollardová, právnička Priti Patelová a spisovateľka Val McDermidová.
V rebríčku sa nenachádza Kate Middletonová, manželka princa Williama. Pollardová povedala, že podľa porotkýň ma Kate veľký vplyv, ale zatiaľ žiadnu moc.

Copyright © TASR 2013

Ruský krasokorčuliar Jevgenij Pľuščenko chce zažalovať za ohováranie televízneho komentátora, ktorý spochybnil jeho tvrdenie, že podstúpil operáciu chrbtice.

Olympijský víťaz z roku 2006 odstúpil kvôli bolestiam chrbta z januárových majstrovstiev Európy a jeho tréner Alexej Mišin na konci mesiaca oznámil, že sa Pľuščenko podrobil v Izraeli operácii platničky.
Izraelské médiá neskôr informáciu spochybnili s konštatovaním, že v miestnych nemocniciach sa žiadny pacient menom Pľuščenko takému zákroku nepodrobil. Pri víkendových prenosoch zo súťaže Štyroch kontinentov vyhlásil komentátor Eurosportu Andrej Žurankov, že sa domnieva, že tridsaťročný krasokorčuliar žiadnu operáciu nepodstúpil.
Pľuščenko sa pred sezónou povedal, že chce s krasokorčuľovaním pokračovať a budúci rok chce na domácich olympijských hrách v Soči zaútočiť na zlato. Zranenie ale zatiaľ jeho snahu brzdí.

Copyright © ČTK 2013