14. 2. 2013

Pravda víťazí ?

Pravda víťazí ?


 

Vo včerajšej Pravde vyšiel na titulke článok s názvom “Mikloš tají, prečo zmenil postoj k Mochovciam.” K tejto téme mi redaktor Pravdy poslal 31.1. asi šesť otázok. Na všetky som mu odpovedal, na druhý deň, 1.2. vyšiel v Pravde článok a ten istý redaktor ma požiadal o odpovede na ďalšie otázky. Odovedal som mu vtedy toto:
Pán Holeš, spôsob, akým informujete o problematike privatizácie SE a mojej ...účasti na tejto privatizácii považujem za účelový a zaujatý. Včera som Vám poslal vyčerpávajúce odpovede na všetky Vaše otázky, vybrali ste si z toho len to, čo sa Vám hodilo. Na jednej strane vítam, že sa konečne (po vyše šiestich rokoch!) rôzne podozrenia zo spisu Gorila vyšetrujú, nech sa ukáže kde je pravda. Nikdy som sa vyšetrovaniu nebránil, vždy som vypovedal, ak som bol požiadaný a budem tak robiť aj v budúcnosti. Na druhej strane sa však nemôžem ubrániť dojmu, že zo strany vlády, ale aj zo strany niektorých médií, predovšetkým zo strany Vášho... denníka Pravda, sú tieto témy podávané účelovo a zaujate. Takýmto, účelovým a zaujatým informovaním aktívne pomáhate vláde zbaviť sa vlastnej zodpovednosti, zakryť vlastné skutočné kauzy a hlavne zakryť neschopnosť vládnuť a riadiť krajinu, neschopnosť riešiť nezamestnanosť a podobne. Vaše noviny nepovažujem za seriózny nezávislý denník, ale za stranícky plátok vládnej strany Smer, o čom svedčí nielen spôsob, akým pokrývate rôzne témy, ale aj to, že Vás vlastní vplyvný akcionár Smeru a pokyny o tom, čo a ako máte písať Vám preukázateľne dáva minimálne jeden vysoký funkcionár Smeru (Kaliňák, bejby). Po skúsenosti, ktorú s Vami mám, Vám už minimálne k tejto téme nebudem poskytovať žiadne odpovede.
Vo včerajšom článku, po dvoch týždňoch, teda Pravda zopakovala to, čo urobila v článku z 1.2., len s tým rozdielom, že tentokrát to dali na titulku. Dnes k tomu dodávam už len to, že s bývalým tlačovým orgánom ÚV KSS a terajším tlačovým orgánom strany SMER-SD už nebudem komunikovať na žiadnu, nielen na túto tému.
Ivan Mikloš