16. 3. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Americká televízna osobnosť Oprah Winfrey je najvplyvnejšou celebritou tohto roka podľa magazínu Forbes. Ten svoj rebríček vytvoril na základe elektronického prieskumu, pričom americká verejnosť mala na výber 7500 známych osobností a 46 rôznych vlastností.
Winfrey označilo za vplyvnú až 48 percent ľudí, čo zrejme súvisí aj s rastúcou sledovanosťou jej televízie OWN. Moderátorka divákov a diváčky prilákala viacerými exkluzívnymi rozhovormi so známymi osobnosťami. Vyspovedala napríklad bývalého cyklistu Lancea Armstronga, speváčku Rihannu či dcéru zosnulej speváckej hviezdy Whitney Houston Bobbi Kristinu.
Gerry Philpott, ktorý mal rozsiahlu anketu na starosti, vysvetlil, že pre každého človeka znamená slovo "vplyvný" niečo iné. Zväčša však ide o to, aký má daná osobnosť dopad na kultúru, čo nemá nič spoločné s jej obľúbenosťou. Napríklad miliardára Donalda Trumpa považuje za vplyvného až 35 percent opýtaných, no iba 15 percentám je sympatický.
Na druhom mieste je legendárny režisér, scenárista a producent Steven Spielberg, ktorého za vplyvného označilo 47 percent respondentov. Philpott vysvetlil, že také vysoké umiestnenie akéhokoľvek filmára sa môže zdať zvláštne, no v skutočnosti majú na spoločnosť veľký vplyv. "Spýtajte sa kohokoľvek, na čo myslí predtým, ako vojde do oceánu," povedal, čím narážal na Spielbergov kultový film Čeľuste z roku 1975.
V prvej päťke sú dokonca traja ďalší filmári - Martin Scorsese, Ron Howard a George Lucas. Na šestke je lekár Mehmet Oz, ktorému vo svojej televízii dala priestor práve Winfrey a za ním nasleduje moderátorka Barbara Walters. Ôsme miesto patrí hudobníkovi Bonovi, na deviatke je spisovateľka a odborníčka na financie Suze Orman. Desiatku uzatvára herec a režisér Clint Eastwood.


Anglický herec Jude Law nerád spomína na obdobie, keď ho médiá ničili za to, že podviedol svoju snúbenicu Siennu Miller. Opatrovateľka jeho detí o sexe s hercom prehovorila v roku 2005 a on sa následne svojej partnerke verejne ospravedlnil. Podľa Lawa je však nespravodlivé, že z neho novinári urobili sukničkára. "Niektoré médiá o mne napísali veci, ktoré ma vykreslili istým spôsobom. Niekedy mali pravdu, no väčšinou to boli klamstvá. Ľudia predpokladajú, že som taký," vysvetlil pre magazín ShortList. Podľa jeho slov žil v dvoch svetoch - v jednom bol sám sebou a v druhom človekom, ktorého vytvorili novinári. "Toto obdobie bolo hrozné. Bolo to jednoducho nudné, plytké a rozčuľovalo ma to, lebo som sa nemal ako pomstiť," priznal. Dokonca má pocit, že táto aféra na istý čas zatienila aj jeho herecké výkony. Preto sa vtedy stiahol do úzadia a dúfal, že nakoniec si ho ľudia budú vážiť pre jeho prácu. Ako sám povedal, má pocit, že sa to podarilo.

Štyridsaťročný Law získal zatiaľ dve nominácie na Oscara - v roku 2000 za vedľajšiu rolu v snímke Talentovaný pán Ripley (1999) a v roku 2004 za hlavnú úlohu v dráme Návrat do Cold Mountain (2003). Známy je aj z filmov A.I. Umelá inteligencia (2001), Nepriateľ pred bránami (2001), Cesta do zatratenia (2002), Alfie (2004), Na dotyk (2004), Letec (2004), Prázdniny (2006), Krádeže a vlámania (2006), Imaginarium Dr. Parnassa (2009), Sherlock Holmes (2009), Hugo a jeho veľký objav (2011), Sherlock Holmes 2: Hra tieňov (2011) či Nákaza (2011). Vlani si zahral v dráme Anna Karenina režiséra Joea Wrighta a najnovšie sa ukázal vo filme Vedľajšie účinky (2013) Stevena Soderbergha.


© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.