12. 3. 2013

Pokuty naše každodenné

Pokuty naše každodenné

Sankciu vo výške viac než 36.500 eur dnes dostal od Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) vysielateľ televízie Markíza a televízie Doma. V desiatich reklamných šotoch na lieky, odvysielaných medzi decembrom 2010 a februárom 2011, médiá neuviedli jednoznačnú a zrozumiteľnú výzvu na pozorné prečítanie poučenia o správnom použití lieku.
Rada na dnešnom zasadnutí rovnako uložila pokutu vo výške 5000 eur vysielateľovi televízie Joj Plus. Médium prekročilo vysielací čas, ktorý je vyhradený reklamným šotom a tiež nedodržalo počet povolených prerušení programu reklamou. Stalo sa tak v auguste minulého roku pri vysielaní programu Hvězda zvaná Pelyněk, ktorý bol podľa RVR štyrikrát prerušený. Televízia Joj dostala zasa pokutu 1500 eur za nedodanie súvislého záznamu vysielania programu Špeciálne extrémne rodiny.
Rada tiež upozornila na porušenie zákona spravodajskú televíziu TA3. Tá totiž podľa vyhodnotenia RVR prekročila zvukovú intenzitu reklamy v súvislosti s odvysielaním reklamného bloku.
Licenciu na lokálne digitálne vysielanie televíznej programovej služby dostala od RVR TV Piešťany spoločnosti TV Stream.


Copyright © TASR 2013