28. 4. 2013

Inquisitio Haereticae Pravitatis Slovacia 2

Inquisitio Haereticae
Pravitatis Slovacia 2

Branislav Škripek (OĽaNO) plánuje do parlamentu opätovne predložiť novelu zákona, ktorá by zakázala publikovanie ľudskej nahoty v dennej tlači. Okrem toho sa chystá zozbierať podpisy od ľudí. Povedal to na konferencii s názvom Pochopiť ľudskú dôstojnosť, ktorú v piatok 26. apríla v Bratislave zorganizovala Konferencia biskupov Slovenska.
"Potrebujem získať názor verejnosti a preukázať, že tu sú desiatky tisíc ľudí, ktorým toto všetko prekáža. Takže chcem získať 100.000 podpisov a predložiť to opäť do parlamentu," povedal Škripek s tým, že si je vedomý toho, že jeho návrh môže byť znova ľahko zamietnutý.
Novelu zákona Škripek predložil ešte na februárovej schôdzi parlamentu. Poslanec chcel vtedy novelou zakázať predaj a rozširovanie tlače a iných vecí, ktoré sú spôsobilé ohroziť mravnosť osobám mladším ako 18 rokov. Chcel dosiahnuť, aby v pravidelnej dennej tlači a periodikách, ktoré nie sú označované ako erotické, sa obscénne zobrazenie ľudského tela nemohlo vyskytovať. Poslanci vtedy novelu zákona neschválili.
"Neúspešné to bolo zrejme iba z jedného pohľadu a to, že ten zákon nebol schválený. Ale myslím, že som dosiahol veľký úspech tým, že sa rozvinula spoločenská debata," povedal s odstupom času na margo neschválenej novely zákona Škripek.

Copyright © TASR 2013