6. 9. 2013

Predseda vlády SR podáva žalobu na Spoločnosť 7 PLUS

Predseda vlády SR podáva žalobu
 
na Spoločnosť 7 PLUS

 Predseda vlády SR sa rozhodol podať žalobu na vydavateľstvo Spoločnosť 7 PLUS. Dôvodom sú články v jeho denníku Plus JEDEN DEŇ, v ktorých dva dni po sebe, včera a dnes, zverejnil vymyslenú informáciu, podľa ktorej mal byť predseda vlády v auguste tohto roku v Chorvátsku s pracovníčkou Úradu vlády SR, J.
Svojím dnešným vydaním sa denník sám usvedčil, že žiadna fotografia, ktorá údajne zachytáva premiéra v sprievode spomínanej pracovníčky Úradu vlády SR v Chorvátsku, neexistuje. Na podporu svojho vykonštruovaného príbehu dnes používa už len údajné vyjadrenie človeka, ktorý ani nemá svoje meno. Ide o štandardnú nekalú praktiku bulváru, keď si redakcia alebo vymyslí vyjadrenia fiktívneho človeka, alebo konkrétnemu človeku zaplatí za vyjadrenie, ktoré potrebuje počuť. Pre dokreslenie pracovných metód tohto vydavateľstva uvádzame situáciu, ku ktorej došlo predvčerom v jedálni Právnickej fakulty Univerzity Komenského. K manželke predsedu vlády, ktorá tu pracuje a práve bola s kolegami na obede, si prisadla redaktorka uvedeného denníka a začala ju obťažovať a klásť jej otázky na túto bulvárnu tému. Svedčí to o tom, že vydavateľstvo Spoločnosť 7 plus chce už za každú cenu živiť túto od začiatku bulvárnu tému.
Budeme v tejto súvislosti veľmi zvedaví na predloženie dôkazov vymysleného príbehu denníka, vrátane údajného nemenovaného svedka, počas súdneho procesu o žalobe na ochranu osobnosti. Po tom, čo denník nevyhovel žiadosti predsedu vlády SR o ospravedlnenie sa, sú v tomto momente právne kroky jediným legitímnym prostriedkom na jeho ochranu.

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR