2. 9. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Junior a Marcel sú od dnešného dňa moderátormi Rannej šou Fun rádia. Po siedmich rokoch prebrali "mikrofóny" od Adely a Sajfu, poslucháčom budú robiť spoločnosť každý pracovný deň od 6. do 10. hodiny.
S vysielaním Rannej šou majú Junior (Milan Zimnýkoval) a Marcel (Forgáč) skúsenosti vďaka zaskakovaniu Adely a Sajfu v lete počas ich každoročnej mesačnej pauzy. Ich ranné moderovanie sa vždy stretlo s veľmi pozitívnymi reakciami poslucháčov. "Ranná šou je naozaj top, je to pre nás postup a príležitosť," tlmočil za moderátorskú dvojicu Junior. Ďalšia zmena sa týka aj popoludňajšieho vysielania rádia – do kresla Popoludňajšej šou oddnes zasadol Matej "Sajfa" Cifra, ktorý sa na vlastnú šou a svojich fanúšikov veľmi teší.
Milan "Junior" Zimnýkoval (1978, Snina) vyštudoval dejepis - angličtinu na Filozofickej fakulte Prešovskej Univerzity v Prešove. Tancoval desať rokov vo folklórnom súbore Zemplín v Michalovciach. K mikrofónu a hudbe sa dostal počas vysokej školy v internátnom rádiu PaF. Po šiestich rokoch v regionálnom rádiu Flash prešiel do Fun rádia, kde počas deväťročnej kariéry prešiel rôznymi pozíciami a programami. Od novembra 2009 tvoria spolu s Marcelom Forgáčom zohranú a mimoriadne obľúbenú moderátorskú dvojicu Junior a Marcel, ktorá vysielala Popoludňajšiu šou. Junior s manželkou Tonkou žijú v Bratislave, pred pár týždňami sa im narodila dcérka Saška.
Marcel Forgáč (1971, Kežmarok) pracoval v rokoch 1994 – 1998 v Rádiu Flash ako moderátor a redaktor. V rokoch 1998 – 2004 pôsobil vo Fun rádiu tiež ako moderátor a redaktor. Podieľal sa na príprave a realizácii živého vysielania, scenárov programov, scenárov reklamných spotov a oznamov, živých moderátorských vstupov z kultúrno–spoločenských a zábavno–športových podujatí. Riaditeľom verejnoprávneho Rádia FM bol tri roky. V novembri 2009 vznikla moderátorská dvojica Junior a Marcel, ktorá až do augusta 2013 vysielala Popoludňajšiu šou. Marcel je ženatý s vysokoškolskou láskou Adrianou a je šťastným otcom dvoch synov.
Obaja moderátori sú známi aj ako tváre viacerých televíznych programov, medzi nimi Legendy popu, Adela show či Miss Universe Slovenskej

Copyright © TASR 2013

Spoločnosť UPC, najväčší káblový operátor na Slovensku, dnes rozšírila programovú televíznu ponuku o sedem nových TV staníc. Ide o stanice STV2 HD, Dajto HD, ČT :D/ ČT art, Animal Planet HD, CNBC, Crime & Investigation a Fightbox HD. Počet televíznych staníc v ponuke digitálnej televízie UPC tak oddnes dosahuje takmer 150 programov všetkých žánrov vrátane až 20 programov v HD kvalite.
„Cieľom spoločnosti UPC je ponúknuť zákazníkom všetky výhody digitálnej televízie, vrátane širokej škály atraktívnych programov. Zaradením nových staníc spoločnosť UPC opätovne potvrdzuje svoje úsilie poskytovať žánrovo a jazykovo rozmanitú programovú ponuku, s prihliadnutím na požiadavky a predstavy zákazníkov. Zákazníci si môžu byť istí, že digitálna televízia UPC je najpohodlnejšou a najľahšou cestou, ako sa dostať k tej najzaujímavejšej televíznej ponuke v najvyššej technickej kvalite," uviedol generálny riaditeľ spoločnosť UPC BROADBAND SLOVAKIA Martin Miller.
Stanice STV2 HD, Dajto HD a ČT :D/ ČT art sú v digitálnej káblovej televízii zaradené do základného balíčka Entry, a stanice Animal Planet HD a CNBC sú súčasťou najobľúbenejšieho balíčka Basic. Stanica Crime & Investigation je zaradená do balíčka Plus a stanica Fightbox HD do balíčka Filmbox.
Nová stanica českej verejnoprávnej televízie ČT :D/ ČT art ponúka vysielanie pre deti od 4 do 12 rokov (od šiestej ráno do dvadsiatej hodiny večer), a vysielanie zamerané na kultúru a umenie (od dvadsiatej do druhej hodiny rannej). CNBC predstavuje jednu z najpopulárnejších spravodajských staníc, ktorá je zameraná najmä na finančné a podnikové informácie z celého sveta, a stanica Crime & Investigation prináša obľúbené kriminálne seriály a dokumenty. Nové HD stanice ponúkajú vo vysokom rozlíšení vysielanie verejnoprávneho kanálu STV2, slovenskej televízie zameranej na mužské publikum s názvom Dajto, športového kanálu orientovaného na bojové umenia Fightbox a stanice o zvieratách Animal Planet.