2. 9. 2013

Zomrel Anton Kopšo

Zomrel Anton Kopšo


Bývalý riaditeľ Československej tlačovej kancelárie na Slovensku Anton Kopšo zomrel v stredu 28. augusta v Bratislave. TASR o jeho úmrtí informovala rodina zosnulého.
      Pohreb zosnulého sa uskutoční v stredu 4. septembra o 08.15 h v bratislavskom Krematóriu.
      Doc. JUDr. Anton Kopšo, CSc., sa narodil 7. októbra 1932 v Pruskom. Po ukončení gymnaziálneho štúdia v Trenčíne v roku 1952 pokračoval v štúdiu na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a popri štúdiu sa venoval športovej činnosti.
      Po skončení vysokoškolského štúdia začal pracovať na Katedre medzinárodného práva a politiky Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, najskôr ako asistent, potom ako odborný asistent a v roku 1970 bol ustanovený za docenta pre medzinárodné právo.
      V období 1970-1986 vykonával funkciu zástupcu vedúceho oddelenia propagandy a agitácie na Ústrednom výbore (ÚV) Komunistickej strany Slovenska (KSS). Od roku 1986 do roku 1989 vykonával funkciu prvého námestníka, neskôr ústredného riaditeľa Československej tlačovej kancelárie (ČSTK) a riaditeľa ČSTK na Slovensku, kde utváral moderné podmienky pre prácu tlačovej agentúry.
      Anton Kopšo bol fundovaným publicistom, autorom celého radu odborných teoretických a publicistických materiálov prezentovaných v denníku Pravda, v televízii, rozhlase a v odborných teoretických časopisoch.
      Vyznačoval sa pracovitosťou, náročnosťou na seba i ostatných. Svoje bohaté skúsenosti uplatňoval pri výkone funkcií v Predsedníctve Československej spoločnosti pre medzinárodné styky, ako aj v Československo-čínskom výbore ČSMS a Slovenskej mierovej rade, ako člen Slovenského zväzu novinárov.
      Jeho celoživotným poslaním bolo medzinárodné právo, medzinárodné vzťahy a medzinárodná politika.


Copyright © TASR 2013