29. 1. 2014

Denník SME o "nekomentovaní" incidentu v Nitre predsedom vlády SR zavádza


Denník SME o "nekomentovaní" 

incidentu v Nitre predsedom vlády SR zavádza 


Denník SME vo svojom dnešnom vydaní na titulnej strane informuje o tom, že "Útoky neonacistov nekomentujú minister vnútra Kaliňák ani premiér Fico".
      Zo strany denníka SME ide opätovne o zavádzanie verejnosti, pretože ako denník veľmi dobre vie, predseda vlády SR už dlhšiu dobu nekomentuje, resp. neodpovedá na akékoľvek otázky denníka SME. Dôvodom tohto postupu sú opakované a preukázateľne nepravdivé informácie publikované v tomto denníku, pri ktorých nie je ochotný zverejniť ani ospravedlnenie, ani ich opravu.
      Naposledy sa tak stalo v prípade údajnej podpory režimu prezidenta Janukovyča na Ukrajine, ktorú predseda vlády nikdy nevyslovil, či údajnej výstavby služobného bytu pre budúceho prezidenta v kaštieli Rusovce, ktorý sa však v žiadnom projekte rekonštrukcie či oficiálnom materiáli vlády nenachádza.  Pre vyvedenie čitateľov denníka SME z omylu preto uvádzame, že "nekomentovanie" premiéra, o ktorom denník píše, sa netýka témy útoku neonacistov v Nitre, ale vzťahuje sa na denník SME ako taký. Je to forma protestu voči nekorektnému a neprofesionálnemu správaniu sa denníka SME.
Vyhlásenie pre TASR poskytol Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.