28. 1. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška (Smer-SD) zrušil v piatok (24. 1.) príkaz, podľa ktorého mali predstavitelia organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK konzultovať všetky mediálne výstupy s vedením kraja. TASR o tom informovala hovorkyňa TSK Petra Čimová.
„Predseda TSK zrušil k 24. 1. 2014 príkaz konzultovať mediálne výstupy a urobil tak z dôvodu, že pôvodne dobre mienený zámer priniesol v praxi skôr polemiku a nepochopenie. Zároveň poslal všetkým útvarom TSK list, v ktorom im odporúča a ponúka možnosť využívať podľa ich uváženia služby nového oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov,“ uviedla Čimová.
Od 1. februára vznikne podľa Čimovej na Úrade TSK oddelenie komunikácie a medzinárodných vzťahov. Jeho cieľom je pripravovať komplexný a objektívny informačný servis, aby sa predišlo dezinformáciám, ako tomu bolo v poslednom čase. "Jeho úlohou je skvalitniť komunikáciu, informovanosť a prezentáciu kraja vo vzťahu k odbornej i laickej verejnosti, ako na to poukazuje napríklad Transparency International Slovensko pri poslednom hodnotení projektu Otvorená samospráva. A zároveň zosúladiť kompetencie z oblastí propagácie, cestovného ruchu a medzinárodnej spolupráce pod jedno spoločné oddelenie. Oddelenie zaoberajúce sa mediálnou komunikáciou dosiaľ v organizačnej štruktúre TSK nebolo.“
Usmernenie riaditeľom krajských inštitúcií, ako sa majú správať pri komunikácii s médiami, vydalo vedenie TSK s účinnosťou od 20. januára. Podľa Bašku bolo dôvodom vydania nariadenia zabrániť poskytovaniu protichodných informácií médiám.

Copyright © TASR 2013