29. 1. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Tržby spoločnosti Yahoo v poslednom štvrťroku minulého roka poklesli a znížili sa už štvrtý kvartál po sebe. Spoločnosť dosiahla v sledovanom období tržby vo výške 1,266 mld. USD. V rovnakom období predchádzajúceho roka to bolo 1,346 mld. USD. Dôvodom poklesu boli slabšie príjmy z reklamy. Čistý zisk spoločnosti však v štvrtom kvartáli posilnil na 348,2 mil. USD z úrovne 272,3 mil. USD v štvrtom kvartáli roka 2012.
Spoločnosť informovala, že príjmy zo zobrazovanej reklamy v štvrtom kvartáli medziročne poklesli o 6 %. Ceny za reklamu poklesli o 7 %, tento údaj však nezahŕňa Južnú Kóreu.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Ruská tajná služba vypočúvala lektora filozofie z Moskovskej štátnej univerzity M. V. Lomonosova pre podozrenie z extrémizmu, informovala dnes agentúra RIA Novosti.
Vjačeslav Dmitrijev tvrdí, že Federálna bezpečnostná služba (FSB) ho vypočúvala minulý týždeň kvôli článku, ktorý zverejnil na internete a týkal sa možnej zmeny režimu v Rusku.
"Bol to nekompromisný text, ale zverejnil som ho len ako hypoteticky možný scenár," uviedol 54-ročný filozof.
Dmitrijev prednáša na univerzite od roku 1995. V akademických kruhoch sa zviditeľnil presadzovaním postštrukturalizmu. V súčasnosti je aktívny v neregistrovanom Hnutí priamej demokracie, ktoré obhajuje myšlienku budovania demokracie zdola.
Tajná služba sa k prípadu doteraz nevyjadrila. Propagácia extrémizmu sa v Rusku trestá až tromi rokmi väzenia.

Egyptský generálny prokurátor odporučil dnes začatie súdneho procesu s 20 novinármi televízie al-Džazíra vrátane štyroch zahraničných. Čelia obvineniu z napomáhania alebo pripojenia sa k teroristickej skupine a šírenia zmanipulovaných správ, ktoré ohrozujú národnú bezpečnosť, informovala agentúra AP.
Prokurátori obvinil 16 Egypťanov z pripojenia sa k teroristickej skupine. Štyroch cudzincov - Austrálčana, Holanďana a dvoch Britov obvinili z napomáhania pri šírení zmanipulovaných správ v prospech teroristickej skupiny. Vo väzbe sa nachádza osem novinárov.
Podľa agentúry AP ide o prvé obvinenia súvisiace s terorizmom vznesené voči novinárom a cudzincom od decembra, keď úrady označili hnutie Moslimské bratstvo za teroristickú organizáciu.
Dočasná, armádou podporovaná vláda obviňuje al-Džazíru so sídlom v Katare zo zaujatosti v prospech egyptského Moslimského bratstva. Podľa al-Džazíry sú obvinenia proti káhirskému tímu vykonštruované a žiada prepustenie novinárov.

Copyright © TASR 2013