11. 5. 2014

Art Film Fest News

Art Film Fest News

Prestížne ocenenie Hercova misia, udeľované každoročne na medzinárodnom filmovom festivale Art Film Fest v Trenčianskych Tepliciach, si tento rok prevezme jeden z najobsadzovanejších českých hercov Ivan Trojan. TASR informovala PR manažérka agentúry Forza Zuzana Čižmáriková.
„Novým laureátom Hercovej misie sa tento rok stane jedna z najznámejších tvárí českého filmu Ivan Trojan, ktorý vlastnoručne pripevní mosadznú plaketu so svojím menom vo Festivalovom parku v Trenčianskych Tepliciach. Jeho meno sa pridá k svetovým osobnostiam ako napríklad Ben Kingsley, Gérard Depardieu, Franco Nero, Jean-Paul Belmondo či k českým kolegom ako Vlastimil Brodský, Iva Janžurová, Dagmar Veškrnová–Havlová i Jiřina Bohdalová, ktorí sú tiež držiteľmi Hercovej misie,“ uviedla Čižmáriková.
Ivan Trojan má za sebou viac ako stovku filmových postáv a televíznych vystúpení. Režiséri o ňom hovoria ako o najlepšom hercovi jeho generácie. V mladosti bol jeho veľkou vášňou basketbal, ale jeho výška mu neumožnila venovať sa tomuto športu profesionálne, a tak sa vydal v otcových šľapajach a v roku 1988 absolvoval štúdium herectva na pražskej DAMU. „Ivan Trojan zažiaril snáď v každom filme, v ktorom sa objavil, a práve pre jeho originálny a herecky profesionálne poctivý prístup k úlohám mu patrí Hercova misia,“ povedal viceprezident Art Film Festu a riaditeľ Hercovej misie a Zlatej kamery Peter Hledík.
V poradí 22. ročník medzinárodného filmového festivalu Art Film Festu usporiada nezisková organizácia Art Film a agentúra Forza v dňoch 21. – 27. júna v Trenčianskych Tepliciach a Trenčín. Spoluorganizátormi sú mestá Trenčianske Teplice a Trenčín, ako aj Kúpele Trenčianske Teplice.

Copyright © TASR 2013