16. 5. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Kanadského speváka Justina Biebera a jeho bodyguarda Dwaynea Pattersona zažaloval paparazzo Manuel Munoz, ktorý tvrdí, že ho Patterson v januári zamkol na toalete a zbil. Malo sa tak stať krátko pred tým, než Biebera zatkli v Miami Beach za šoférovanie pod vplyvom alkoholu a drog, navyše bez platného vodičského preukazu a tiež za nelegálne preteky v obytnej zóne.
K incidentu malo dôjsť, keď spevák v sprievode bodyguarda opúšťal nočný klub a Munoz ho pri tom fotil. To sa však nepáčilo Pattersonovi, ktorý fotografa začal naháňať. Následne sa dostali do neďalekej reštaurácie, kde ho vraj bodyguard zamkol na toalete. Patterson chcel od Munoza, aby vymazal fotografie, pričom ho údajne kopal a udieral. Podľa obvinenia mu taktiež zničil fotoaparát. Munoz teraz žiada od Biebera a jeho bodyguarda nešpecifikované odškodné. V policajnej správe z incidentu však uviedol, že Patterson ho iba potkol, čím mu spôsobil len malý škrabanec na ľavom kolene. Munoz taktiež policajtom povedal, že si od Biebera vypýtal za fotografie 10-tisíc dolárov, no Patterson mu nechcel dať viac než 5000. "Paparazzo priznal, že Justin nebol prítomný v čase údajného útoku. Taktiež polícii povedal, že si len poškrabal koleno, keď ho Patterson údajne potkol, no teraz tvrdí, že ho zbil. Nedošlo k žiadnej škode, ide mu iba o peniaze," vyhlásil Bieberov právnik Howard Weitzman.
Dvadsaťročný Justin Bieber je rodákom z kanadského Londonu. Debutoval v roku 2009 EP nahrávkou My World, po ktorej nasledovali albumy My World 2.0 (2010), Under The Mistletoe (2011), Believe (2012) a kompilácia Journals (2013). Spevák, ktorého najväčšími hitmi sú skladby Baby, Boyfriend a Beauty And A Beat, stihol počas kariéry získať okrem iného jednu Brit Award, päť Juno Awards, sedem American Music Awards a dve nominácie na Grammy.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Moskovské úrady zamietli žiadosť aktivistov za práva homosexuálov, aby mohli usporiadať sprievod na počesť bradatej speváčky Conchity Wurstovej, tohtoročnej víťazky speváckej súťaže Eurovízie. Napísala to agentúra AP.
Vystúpenie rakúskej transgenderovej speváčky vyvolalo v Rusku kontroverziu. Niektorí obyvatelia vyzývali štátnu televíziu, aby Wurstovú vystrihla z finálového vysielania.
Rusko dekriminalizovalo homosexualitu v 90. rokoch minulého storočia. V krajine však pretrváva silné nepriateľstvo voči gayom, uviedla AP.
Minulý rok v krajine schválili zákon zakazujúci šírenie "homosexuálnej propagandy" medzi maloletými. Na jeho základe sú tiež pravidelne zamietané žiadosti aktivistov o možnosť usporiadať demonštrácie za práva homosexuálov.
Agentúra Interfax citovala Alexeja Majorova, šéfa moskovského bezpečnostného oddelenia, ktorý vyhlásil, že pochod na počesť Wurstovej zamietli z obavy, že by mohol vyvolať potýčky medzi gaymi a ich oponentmi.

Copyright © TASR 2014