28. 5. 2014

Kedy to Hlucháň pochopí ?

Kedy to Hlucháň pochopí ?


Krajský súd (KS) v Trenčíne dnes opäť rozhodol, že zmluva medzi mestom Trenčín a spoločnosťou Slovakia okolo sveta, ktorá prevádzkuje Televíziu Trenčín, je neplatná. Konateľ televízie Peter Hlucháň požadoval od mesta zaplatenie zmluvnej pokuty 7400 eur za oneskorené platby.
Zmluvu s mestom podpísala spoločnosť v roku 2001, primátor Trenčína Richard Rybníček po nástupe do funkcie zmluvu vypovedal, pretože ju považoval pre mesto za nevýhodnú. Vypovedal ju na základe viacnásobného porušenia zákona televíziou, ktorý potvrdila Rada pre vysielanie a retransmisiu. Neskôr krajský súd konštatoval, že zmluva je od začiatku neplatná, čo dnes opätovne potvrdil.
"Je nemysliteľné, aby mesto z verejných financií naďalej podporovalo vysielateľa, ktorý svojím konaním neustále porušuje zákon. Dôsledok takéhoto konania je v priamom rozpore s verejným záujmom," odôvodnil vtedy vypovedanie zmluvy Rybníček.
"Zákon o obecnom zriadení a zákon o majetku obce jasne stanovuje, kedy je nutné, aby obecné zastupiteľstvo schválilo určité právne úkony. Zmluva o zriadení mestskej televízie je takým právnym úkonom, ktorý bolo nevyhnutné schváliť v mestskom zastupiteľstve," zdôvodnil dnes svoje rozhodnutie KS v Trenčíne. Proti rozhodnutiu nie je možné odvolanie.
Hlucháň považuje rozhodnutie krajského súdu za nespravodlivé, chcú ho rozanalyzovať so svojím právnym zástupcom a v kauze budú pravdepodobne pokračovať.

Copyright © TASR 2014