28. 5. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Britský herec Benedict Cumberbatch vraj spočiatku nebol pre televíziu BBC dosť sexi. Pre časopis Radio Times to uviedol Steven Moffat, tvorca seriálu Sherlock (2010), v ktorom Cumberbatch stvárňuje titulnú úlohu. "Povedali nám 'sľúbili ste nám sexi Sherlocka, nie jeho,'" priblížil Moffat reakciu televízie po tom, čo herca obsadil do roly Sherlocka. Ako tiež prezradil, televízia BBC mala námietky aj pri obsadení Davida Tennanta do titulnej úlohy v televíznom filme Casanova z roku 2005. "Mali ste obsadiť niekoho viac sexi," vyjadrili sa vtedy podľa Moffata predstavitelia televízie.
Benedict Cumberbatch získal vďaka účinkovaniu v seriáli Sherlock nominácie na Zlatý glóbus, Emmy či televízne ceny BAFTA. Zahral si aj Stephena Hawkinga v televíznom filme Hawking (2004). Diváci a diváčky ho môžu poznať i zo snímok Nezlomná vôľa (2006), Pokánie (2007), Third Star (2010), Vojnový kôň (2011), Jeden musí z kola von (2011), 12 rokov otrokom (2013) alebo Blízko od seba (2013). Minulý rok sa objavil aj v akčnom sci-fi Star Trek: Do temnoty.
David Tennant sa preslávil predovšetkým ako predstaviteľ Desiateho Doktora z kultového seriálu Pán času (2005), známeho aj pod pôvodným názvom Doctor Who, v ktorom účinkoval v rokoch 2005 až 2010. Zahral si tiež Bartyho Croucha Juniora vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša (2005) alebo lovca upírov Petra Vincenta v remaku hororovej komédie Fright Night (2011). Predstavil sa aj v hlavných úlohách miniseriálu Single Father (2010) a mysterióznej krimi série Broadchurch (2013), kde sa predstaví aj v druhej sezóne.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Japonské noviny Nikkei Šimbun oznámili, že jednu z ich čínskych zamestnankýň zadržala čínska polícia pred 25. výročím zásahu proti prodemokratickým demonštrantom na Námestí nebeského pokoja v roku 1989. Informovala o tom dnes agentúra AP.
Nikkei vo svojej správe uviedli, že polícia zatkla redakčnú asistentku Sin Ťien v jej dome v meste Čchung-čching. Dôvodom boli podozrenia z vyvolávania sporov a provokácií.
Polícia predtým zadržala Pchu Č'-čchianga, advokáta venujúceho sa oblasti ľudských práv, ktorý sa 3. mája zúčastnil na spomienke na zásah bezpečnostných síl v roku 1989.
Čínska komunistická strana sa snaží zabrániť konaniu podobných spomienkových podujatí, bráni sa aj verejnej diskusii o tomto zásahu, napísala AP.
Polícia pôvodne informovala rodinu uväznenej asistentky, že chcela získať jej spoluprácu v Pchuovom prípade, uviedli noviny Nikkei.

Copyright © TASR 2014