4. 9. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Rodina amerického novinára zavraždeného militantmi z hnutia Islamský štát uviedla, že Steven Sotloff zomrel, aby dal hlas tým, čo nehovoria. Informovala o tom agentúra DPA.
      Rodina Sotloffa ďalej zdôraznila, že nebude rukojemníkom strachu. "Nedovolíme našim nepriateľom, aby nás mali za rukojemníkov svojou jedinou zbraňou, ktorú vlastnia: strachom," povedal hovorca rodiny Barak Barfi vo vyhlásení z ich domova na Floride.
      Sotloff sa podľa neho cítil byť povolaný na to, aby robil reportáže z arabského sveta a "nakoniec obetoval svoj život pre to, aby ich príbehy priniesol svetu".
      Video, ktoré zachytáva sťatie ďalšieho amerického novinára Stevena Sotloffa, sa na internete objavilo v utorok, dva týždne po nahrávke vraždy ďalšieho amerického novinára Jamesa Foleyho.
      Sotloff, ktorý ako nezávislý žurnalista pracoval pre prestížne časopisy Time a Foreign Policy, zmizol v Sýrii v auguste 2013.

 


Americká filmová spoločnosť Sony Pictures v stredu oznámila, že George Clooney bude spoluproducentom a režisérom filmovej verzie knihy Hack Attack (Hackerský útok), ktorej autorom je investigatívny novinár denníka Gurdian Nick Davies. Detailne rozpráva o hackerskom škandále bulvárneho denníka News of the World, ktorý si najal súkromných vyšetrovateľov, aby sa nabúrali do hlasových schránok telefónov kráľovskej rodiny, celebrít, politikov i radových občanov.
      Clooney vo vyhlásení povedal, že príbeh obsahuje "všetky potrebné prvky - klamstvá, korupciu a vydieranie - v najvyšších sférach vlády najväčšími novinami v Londýne", informovala agentúra Associated Press. Herec a režisér, ktorého otec je renomovaný žurnalista, vyzdvihol "odvahu a reportérsku vytrvalosť" Daviesa s tým, že považuje "za česť sfilmovať jeho knihu".
      Davies vyše šesť rokov prešetroval činnosť mediálnej ríše Ruperta Murdocha News Corporation a jej britskej dcérskej firmy News International. Škandál, ktorý odhalil, mal mimoriadnu publicitu a otriasol britskou politickou scénou.
      Film začnú nakrúcať na budúci rok, uviedla agentúra Associated Press.
 

Copyright © TASR 2014