21. 11. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
 

Právnik komika a herca Billa Cosbyho Marty Singer sa vyjadril, že obvinenia, ktorým v súčasnosti čelí jeho klient, sú čistý nezmysel. Narážal pritom na ženy, ktoré nedávno vyhlásili, že sa pred rokmi stali obeťami sexuálneho zneužívania zo strany herca. Incidenty sa podľa údajných obetí odohrali už pred rokmi, pričom Cosby sa v tejto veci postavil aj pred súd. Ten však v roku 2006 uzavrel prípad s tým, že ide o tvrdenia proti tvrdeniu. O celej záležitosti sa na verejnosti začalo opäť diskutovať po tom, ako komik Hannibal Buress označil minulý mesiac Cosbyho za násilníka. Vo štvrtok 13. novembra vyšiel v denníku Washington Post článok údajnej Cosbyho obete Barbary Bowman. Článok niesol názov Bill Cosby ma znásilnil. Prečo ľuďom trvalo 30 rokov, aby mi uverili. Herca obvinila zo znásilnenia aj novinárka Joan Tarshis. V utorok 18. novembra sa k nej pridala modelka Janice Dickinson, ktorá pre reláciu Entertainment Tonight vyhlásila, že ju Cosby znásilnil v roku 1982. Zdravotná sestra Therese Serignese zase pre magazín People uviedla, že ju herec omámil drogami a sexuálne obťažoval, keď mala 19 rokov.
  Poškodenou má byť aj Linda Joy Traitz, ktorú sa mal predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) pokúsiť nadrogovať a zneužiť taktiež ako 19-ročnú. Tvrdenia Traitz označil Singer za "posledný prípad ľudí, ktorí prichádzajú s vykonštruovanými a nepodloženými príbehmi". "Tvrdenia Lindy Joy Traitz sú smiešne. Zdá sa, že zrazu má toho veľa čo povedať o incidente, ktorý sa mal odohrať pred 40 rokmi. Je to absurdné," povedal hercov právny zástupca. Ďalšou obeťou 77-ročného rodáka z Philadelphia mala byť manželka herca a kulturistu Loua Ferrigna Carla, ktorú mal Cosby bozkávať proti jej vôli na párty uňho v dome v roku 1967. "Je to totálny nezmysel. Ľudia prichádzajúci odnikiaľ s primitívnymi historkami sú iba médiami riadeným šialenstvom," vyjadril sa ďalej Singer. Pre portál TMZ nedávno prehovorila aj herečka Louisa Moritz, ktorú vraj herec zneužil v roku 1971 v šatni pred tým, ako mala vystúpiť v The Tonight Show. Aj toto tvrdenie však Cosbyho právnik označil za nezmyselné. "Príbehy sú čím ďalej tým smiešnejšie," dodal.
  V súvislosti s touto kauzou sa americké televízne spoločnosti rozhodli zrušiť alebo odložiť viaceré hercove projekty. Spoločnosť Netflix odložila plánovanú šou Bill Cosby 77, ktorú nakrútili v júli pri príležitosti hercových 77. narodenín a na svojej webstránke ju mala sprístupniť 28. novembra. Televízia NBC zas zrušila pripravovaný projekt s Cosbym, pričom oficiálny dôvod neuviedla. Hovorkyňa Rebecca Marks však vyhlásila, že produkcia programu sa ešte ani nezačala. Iné spoločnosti ako TV Land alebo Comedy Central stiahli z programu a svojich webstránok všetky programy a materiály, v ktorých Cosby účinkoval.
  William Henry Cosby Jr. pochádza z Philadelphie a okrem spomínaného sitkomu Show Billa Cosbyho účinkoval aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Cosby sa venuje aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents the Cosnarati: State of Emergency (2009).

 

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Andyho Coulsona, bývalého tlačového tajomníka britského premiéra Davida Camerona, dnes predčasne prepustili z väzenia, kde si odpykával trest v súvislosti s kauzou odpočúvania telefónov bulvárnymi novinármi. Oznámil to denník Daily Telegraph.
      Coulsona odsúdili na 18 mesiacov odňatia slobody. Za mrežami však napokon strávil necelých päť mesiacov - presne 20 týždňov. Dnes ráno opustil väznicu Hollesley Bay s nízkym stupňom ochrany v anglickom grófstve Suffolk.
      V súlade s podmienkami predčasného prepustenia bude Coulson musieť po zvyšok svojho trestu nosiť elektronický náramok.
      Niekdajšieho šéfredaktora bulvárneho týždenníka News of the World uznali v júni tohto roku vinným zo spolupáchateľstva pri nelegálnom prenikaní do telefónov a hlasových schránok s cieľom získať exkluzívne informácie pre články o politikoch, celebritách i obetiach zločinov.
      Coulson začal pracovať ako vedúci komunikačného oddelenia vtedy ešte opozičnej Cameronovej Konzervatívnej strany v roku 2007. Po Cameronovom nástupe do úradu premiéra v máji 2010 sa stal šéfom jeho tlačového tímu.
      Zo tohto postu Coulson odišiel v januári 2011 po prepuknutí škandálu okolo odpočúvania. Od začiatku sa však bránil tvrdením, že o nelegálnom prenikaní do telefónov nevedel. Premiér Cameron sa dodatočne ospravedlnil verejnosti za to, že zamestnal Coulsona ako svojho tlačového tajomníka.


Copyright © TASR 2014