19. 11. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Napriek tomu, že Slovenská národná strana patrila v komunálnych voľbách medzi najúspešnejšie politické subjekty, oznamovacie prostriedky o tejto skutočnosti väčšinou takmer vôbec neinformovali, niektoré dokonca neuvádzali SNS ani v prehľadoch o výsledkoch volieb. "Ako keby SNS neexistovala. Slovenská národná strana sa rozhodne ohradzuje a protestuje proti spôsobu informovania väčšiny oznamovacích prostriedkov, ktoré sa samy označujú za mienkotvorné, o výsledkoch komunálnych volieb," vyhlásil pre TASR podpredseda SNS Anton Hrnko.
Dodáva, že SNS obsadila v komunálnych voľbách popredné miesto, má 841 vlastných poslancov, 279 koaličných, 41 vlastných starostov a 110 koaličných.
"V tejto súvislosti je tiež zaujímavé, že verejnoprávna RTVS po prvý raz nepriniesla deň po voľbách diskusiu s lídrami najúspešnejších politických strán," upozornil Hrnko.
"Jedným zo základných predpokladov demokracie je pravdivé a neskreslené informovanie verejnosti. So spôsobom informovania, ktorý zvolila väčšina po slovensky komunikujúcich médií, že sa zo správ vyraďovali fakty, alebo sa retušovali fotografie podľa želania vlastníka média, sme sa stretali v minulom režime, najmä v 50. rokoch predchádzajúceho storočia," konštatuje Hrnko. "Boli sme presvedčení, že s touto formou manipulácie s občanmi štátu sme definitívne skončili na námestiach v novembrových dňoch roku 1989," dodáva.
"Je nepochopiteľné a zarážajúce, že zavádzajúci spôsob informovania sa udial práve v čase, keď sme si pripomínali 25. výročia nežnej revolúcie. Je preto obzvlášť zavrhnutiahodný. Je vyjadrením pohŕdania hodnotami novembra 1989, pohŕdania zdravým úsudkom slovenského občana, pohŕdania demokraciou, aj keď na stránkach týchto médií, na obrazovkách týchto prostriedkov masovej komunikácie do omrzenia v rovnakom čase okiadzali udalosti z novembra 1989," uzatvára Hrnko.

Copyright © TASR 2014