20. 11. 2014

RVR NEWS

RVR NEWS

O členstvo v Rade pre vysielanie a retransmisiu má záujem 11 kandidátov. Parlament bude voliť troch členov za Karola Haťapku, Petra Škultétyho a Pavla Dinku, ktorým sa v decembri a januári končí šesťročné funkčné obdobie. Všetci kandidáti splnili podľa parlamentného výboru pre kultúru a médiá zákonné kritériá.
Kandidujú: Igor Boháč (nom. Paneurópska vysoká škola), Štefan Bučko (nom. Fórum kresťanských inštitúcií), Ingrid Fašiangová (nom. Asociácia Bratislava v pohybe), Štefan Fejko (nom. Akadémia umení v Banskej Bystrici), Angela Hefty (nom. poslanec Daniel Lipšic), Peter Kolenič (nom. Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre), Martin Križan, Rastislav Lehotský, Mária Tóthová-Šimčáková (všetci nom. Asociácia nezávislých rozhlasových a televíznych staníc), Matúš Oľha (Univerzita Sv. Cyrila a Metoda v Trnave), Gabriela Rothmayerová (nom. Združenie miest a obcí Slovenska, Združenie rozhlasových tvorcov).
Nových troch členov RVR bude voliť parlament na decembrovej schôdzi. V prípade, že nebudú zvolení, voľba sa bude opakovať a postúpia do nej všetci neúspešní kandidáti. V prípade zvolenia nových členov, dvaja z nich sa ujmú funkcie 17. decembra 2014 a jeden 14. januára 2015.

Copyright © TASR 2014