19. 6. 2017

Pred voľbou šéfa RTVS sú otvorené všetky možnosti

 Pred voľbou šéfa RTVS 
sú otvorené všetky možnosti

Pred utorkovou voľbou šéfa RTVS sú otvorené všetky možnosti. V relácii Braňo Závodský naživo v Rádiu Expres to povedal podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar (Most-Híd). Tentokrát vylučuje, že by o šéfovi RTVS opäť rokoval s opozíciou, nevylučuje však, že zahlasuje za Jaroslava Rezníka, ktorého podporujú Smer a SNS. Most-Híd podľa Hrnčiara nebude riskovať koaličnú krízu pre Václava Miku. Viacerí poslanci NR SR za Most-Híd však za kandidáta Smeru a SNS nezahlasujú. Podľa Andreja Hrnčiara môže nastať situácia, že by sa voľba šéfa RTVS zopakovala na jeseň.
Andrej Hrnčiar tiež v éteri povedal, že parlament zvolí nového člena súdnej rady pravdepodobne až na jeseň. Koaličná strana Most-Híd podľa neho stojí za ministerkou spravodlivosti Luciou Žitňanskou, ktorá pohrozila demisiou pre smerácku kandidátku do Súdnej rady SR Moniku Jankovskú. Hrnčiar zároveň vylučuje, že by boli kandidáti na voľbu šéfa RTVS a do Súdnej rady SR predmetom zákulisných koaličných dohôd.
Šéfa RTVS bude parlament v druhom kole voliť v utorok 20. júna. Poslanci môžu hlasovať už iba za Jaroslava Rezníka alebo Václava Miku.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.