3. 12. 2017

MEDIA NEWS



 MEDIA NEWS


Mysteriózny seriál Stranger Things (2016) bude pokračovať aj treťou sériou. V piatok to oznámila spoločnosť Netflix, ktoré projekt zastrešuje. Zatiaľ však nie je známe, kedy ho uvedie, ani koľko bude mať epizód. Podľa webového portálu magazínu Entertainment Weekly je pravdepodobné, že tvorcovia o týchto záležitostiach ešte len rozhodujú.
Stranger Things bratov Matta a Rossa Dufferovcov sa odohráva v 80. rokoch minulého storočia. Zameriava sa na štyroch chlapcov, na Willa, Mikea, Dustina, Lucasa z mestečka Hawkins v Indiane a ich tajomnú kamarátku Eleven, ktorí sa potýkajú s nadprirodzenými udalosťami. Tie v malom meste vznikli v dôsledku alternatívnej dimenzie, do ktorej portál omylom vytvorila americká vláda. V projekte účinkujú Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Finn Wolfhard, Noah Schnapp, Winona Ryder, David Harbour, Charlie Heaton či Sean Astin. Projekt si vyslúžil päť cien Primetime Emmy či jednu Screen Actors Guild Award.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané. 


Tvrdá kritika zo strany amerických pravicových médií sa dnes zniesla na redaktorov televízie ABC News, ktorá v piatok rozšírila správu, že bývalého poradcu Bieleho domu Michaela Flynna poveril počas volebnej kampane stykom s ruskými činiteľmi sám Donald Trump. Informácie sa ukázala ako mylná a hoci sa televízia najprv snažila všetko vysvetliť, nakoniec svoju informáciu musela opraviť.
Podľa amerických konzervatívnych komentátorov bola správa ABC News príkladom lživých správ, ktoré vraj šíria hlavný prúd amerických médií a ktoré sú často terčom kritiky Bieleho domu.
Prehrešok jednej z hlavných amerických spravodajských televízií tvrdo kritizovali novinári z pravicového kanála Fox News alebo z ultrakonzervativního servera Breitbart News.
ABC News sa vo svojej správe odvolávala na anonymného Flynnova dôverníka.
Podľa dnešných informácií ale Flynna stykom s ruským veľvyslancom Sergejom Kisljakom nepoveril Trump, ale jeho zať Jared Kushner a bývalá námestníčka bezpečnostného poradcu Bieleho domu Kathleen McFarlandová. Ani tieto dve mená však oficiálne protokoly z Flynnovho výsluchu neobsahujú. Médiá je publikovala s odvolaním sa na nemenované členmi Trumpovho tímu.
Flynnova aféra v piatok poznamenala tradičné predvianočné stretnutie prezidenta a jeho štábu s predstaviteľmi amerických médií v Bielom dome.
Kým obvykle hlava štátu podľa agentúry AP s novinármi pri tejto príležitosti beseduje zhruba dve hodiny, Trump sa zdržal len pár minút. Prezident, ktorý zvyčajne novinárov hlavných médií radí medzi svojich odporcov, privítal v Bielom dome pozvaných žurnalistu ako "svojich priateľov", ktorým zaželal "skvelý nový rok".
Priamo o Flynnovi sa Trumpi pri piatkovej slávnosti nezmienil, ku škandálu sa krátko vrátil až včera.
Novinárom v Bielom dome povedal, že jeho volebný štáb počas kampane žiadne tajné styky s Rusmi neudržiaval.

Copyright ČTK  ©2017