6. 12. 2017

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ


Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na stredajšom zasadnutí uložila sankciu vo výške 4000 eur Rozhlasu a televízii Slovenska (RTVS), programová služba Jednotka, za porušenie paragrafu o zreteľnom oddelení reklamy, rozoznateľnosti a nezameniteľnosti reklamy od iných programov. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.
"K porušeniu došlo 29. mája 2017, keď v rámci programu Góly, body, sekundy odvysielal informácie o produkte zdravej výživy D-One," uviedla Michelčíková.
Rada uložila RTVS (programová služba Rádio Patria) aj sankciu - upozornenie na porušenie paragrafu zákona, ktorý sa týka objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov a oddeľovania názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru, v súvislosti s vysielaním programu Hangadó (Zvuk-art) dňa 18. apríla 2017.
RVR podľa Michelčíkovej uložila sankciu - upozornenie na porušenie zákona poskytovateľovi retransmisie Regio TV, s.r.o., ktorý dňa 6. júna 2017 poskytoval retransmisiu televíznych programových služieb JOJ HD, JOJ PLUS HD, WAU HD, M1 HD, M2 HD, Duna TV HD, TV2, RTL II, Viasat 3, RTL 2, VOX, Super RTL, n-tv, Travel Channel, Food Network HD, Fine Living Network HD, Fishing and Hunting a rozhlasových programových služieb EXPRES, Rádio Košice, EUROPA 2, bez súhlasu pôvodných vysielateľov.
Voči vysielateľovi MAC TV s.r.o. (TV JOJ) začala rada správne konanie vo veci možného porušenia paragrafu o objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov, oddeľovania názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru v súvislosti s vysielaním príspevku Nechcú dotované bane – Prievidza v programe Noviny dňa 18. septembra 2017.
MAC TV s.r.o. (programová služba JOJ) čelí správnemu konaniu aj vo veci možného porušenia paragrafu zákona o ochrane maloletých v súvislosti s vysielaním upútavky na program Take me out dňa 30. septembra 2017 približne o 15.17 h.

Copyright TASR ©2017