4. 12. 2017

Uzávierka Štúrovho pera je 31. Januára



Uzávierka Štúrovho pera 

je 31. januára

Organizátori vyhlásili ďalší ročník celoslovenskej novinárskej súťaže stredoškolákov a vysokoškolákov Štúrovo pero. Uzávierka súťaže, ktorá je najprestížnejším podujatím svojho druhu na Slovensku, je 31. januára budúceho roka. Okrem študentov slovenských škôl sa v piatich kategóriách môžu prihlásiť aj Slováci študujúci v zahraničí.
Súťaž obsahuje samostatné kategórie stredoškolských a vysokoškolských časopisov, novinárske príspevky stredoškolákov a vysokoškolákov a najmladšou kategóriou sú elektronické magazíny. V prvých dvoch kategóriách predkladajú súťažiaci práce v textovej podobe, v piatej kategórii vyplnia online registračný formulár. Podrobnosti možno nájsť na internetovej adrese Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene.
Záverečné dvojdňové vyhodnotenie sa uskutočňuje v apríli na pôde Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene, ktorá je jedným z hlavných organizátorov súťaže. Zámerom podujatia je predovšetkým výmena skúseností medzi mladými ľuďmi, ktorí sa zaujímajú o žurnalistiku. Aj vďaka Štúrovmu peru našli mnohí súťažiaci uplatnenie v mediálnom prostredí a iných významných oblastiach spoločenského života.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.