1. 2. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká televízia CW pripravuje reboot sci-fi seriálu Roswell (1999 - 2002). Ako informuje magazín The Hollywood Reporter, novinka je jedným zo šiestich projektov, ktorých piloty si televízia objednala do novej sezóny.
Projekt by mal vzniknúť na motívy knižnej série Roswell High od Melindy Metz a spomínaného seriálu Jasona Katimsa. Za rebootom, ktorý ešte nemá oficiálny názov, bude stáť scenáristka Carina Adly MacKenzie. Tá napríklad pracovala aj na seriáli The Originals (2013).
Dej rebootu sa zameria na dcéru neregistrovaných migrantov žijúcich v turistickom meste Roswell v americkom štáte Nové Mexiko, ktorá zistí šokujúcu pravdu o svojej tínedžerskej láske. Okrem toho, že je policajtom, je totiž mimozemšťanom, ktorý po celý život tajil svoje nadpozemské schopnosti. Zatiaľ čo sa dvojica zbližuje, a hlavná hrdinka pátra po pôvode svojej mimozemskej známosti, sa však stane násilný útok a všetko nasvedčuje tomu, že za ním stoja mimozemšťania. S narastajúcim strachom a nenávisťou okolia je tak ich láska v ohrození.
V pôvodnom seriáli sa v hlavných úlohách, ako pozemšťanka a jej mimozemská láska, predstavili Shiri Appleby a Jason Behr. Okrem nich si v projekte zahrali napríklad aj Katherine Heigl, Majandra Delfino, Brendan Fehr, Nick Wechsler, William Sadler, Colin Hanks, Emilie de Ravin či Adam Rodriguez.

Americká herečka Diane Lane a jej kolega Greg Kinnear si zahrajú v šiestej a zároveň poslednej sezóne seriálu Dom z kariet (2013). Dvojica v projekte spoločnosti Netflix stvárni súrodencov. Ďalšie detaily o ich postavách ale zatiaľ nie sú známe.
Správa o ich obsadení prišla v čase, keď spoločnosť po niekoľkomesačnej pauze obnovila nakrúcanie série. K tej sa spoločnosť uchýlila po sexuálnych obvineniach voči predstaviteľovi hlavnej postavy, politika Franka Underwooda, a výkonnému producentovi projektu, hercovi Kevinovi Spaceymu. Netflix Spaceyho v tejto súvislosti z projektu prepustil a prerušil s ním všetky vzťahy, v dôsledku čoho spoločnosť stratila 39 miliónov dolárov.
Príbeh sa vzhľadom na situáciu so Spaceym bude odohrávať už len okolo Underwoodovej manželky a prezidentky USA Claire, ktorú stvárňuje Robin Wright. Okrem spomínaných hercov sa v poslednej sezóne objavia aj Michael Kelly, Jayne Atkinson, Patricia Clarkson, Constance Zimmer, Derek Cecil, Campbell Scott a Boris McGiver. Výkonnými producentmi série sú Melissa James Gibson, Frank Pugliese, David Fincher, Joshua Donen, Dana Brunetti, Eric Roth, Michael Dobbs, Andrew Davies a tiež Wright. Kedy Netflix šiestu sériu Domu z kariet uvedie, zatiaľ nie je známe.
Diane Lane sa prvý raz objavila vo filme už ako 13-ročná v snímke Malá romanca (1979). Neskôr si zahrala napríklad vo filmoch ako Cotton Club (1984), Ťah jazdcom (1992), Chaplin (1992), Divoký Bill (1995), Vražda v Bielom dome (1997), Dokonalá búrka (2000), Sklenený dom (2001), Profesionálny lovec (2001), Pod toskánskym slnkom (2003), Láska na inzerát (2005), Noci v Rodanthe (2008), Muž z ocele (2013), Trumbo (2015), Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti (2016), Bonjour Anne (2016) či Justice League (2017). Na svojom konte má jednu nomináciu na Oscara, a to za výkon v hlavnej úlohe snímky Neverná (2002).
Greg Kinnear začínal najprv v talkshow Talk Soup (1991- 2002) a Later with Greg Kinnear (1994 - 2000). K filmu sa dostal účinkovaním v televíznych projektoch ako napríklad Dillinger (1991), potom nasledovali úlohy v snímkach Sabrina (1995), Božská lesť (1996), Láska cez internet (1998), Takmer dokonalý zločin (2000), Údolie tieňov (2002), Nepremožiteľný (2006), Malá Miss Sunshine (2006), Zelená zóna (2010), Nebo nie je výmysel (2014) či Svedectvo (2016). Za stvárnenie Simona Bishopa v snímke Tak dobre, ako sa len dá (1997) ho nominovali na Oscara.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Hovorkyňu ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného Kiru Jarmyšovú odsúdili na päť dní väzenia za vyzývanie na nepovolený protest. Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra AP.
V nedeľu 28. januára vyšli do ulíc po celom Rusku desaťtisíce ľudí na protest proti rozhodnutiu úradov nepovoliť Navaľnému kandidovanie v blížiacich sa prezidentských voľbách. Navaľného hovorkyňa Jarmyšová a ďalší spolupracovník Ruslan Šaveddinov z utajeného miesta v zahraničí moderovali internetové vysielanie správ z protestu.
Jarmyšovú a Šaveddinova zatkli v utorok na jednom z moskovských letísk.
Moskovský súd v stredu večer rozhodol, že obaja sú vinní z vyzývania na nepovolené protesty tým, že retvítovali Navaľného video. Sudca uviedol, že tvíty mali "vytvoriť negatívny obraz o jednom z prezidentských kandidátov".
Jarmyšovú odsúdili na päť dní väzenia, Šaveddinova za osem dní.


Kenský najvyšší súd nariadil vo štvrtok vláde, aby ukončila blokádu troch najväčších televíznych staníc v krajine, informovala agentúra AP.
      Kenská vláda prerušila ešte v utorok vysielanie viacerých televíznych staníc, aby tak zabránila priamemu prenosu zo samozvanej inaugurácie lídra kenskej opozície Railu Odingu, ktorý sa v vyhlásil za "prezidenta ľudu". Tri kenské televízne stanice ostali zablokované aj v stredu.
      Voči blokáde televízií sa ohradili novinári i ľudskoprávne organizácie. Opozičné skupiny obvinili kenskú vládu z porušenia práva verejnosti na informácie o dôležitých udalostiach. Niekoľko novinárov sa z bezpečnostných dôvodov rozhodlo prenocovať v priestoroch svojich redakcií, aby sa vyhli zadržaniu.
      Sudca Chacha Mwita nariadil vo štvrtok vláde, aby obnovila vysielanie kanálov Kenya Television Network, Citizen Television a Nation Television News. Zrušenie vládneho zákazu bude v platnosti dovtedy, pokým súd neposúdi stanoviská zainteresovaných strán.
      Na Odingovej inaugurácii konanej v parku v metropole Nairobi sa zúčastnili tisíce jeho podporovateľov napriek varovaniu vlády, že ceremónia bude považovaná za vlastizradu. Kabinet v reakcii na ceremóniu zakázal Odingovo Národné hnutie odporu (NRM).
      Minister vnútra Fred Matiangi oznámil v stredu začatie vyšetrovania nepovolenej inaugurácie. Úrady tiež pohrozili, že voči zúčastneným spustia súdne konanie.


Copyright © TASR 2018