2. 2. 2018

Reakcia Jana Hrušínského na článok Strach a zmar Parlamentních listů

Reakcia Jana Hrušínského na článok

 Strach a zmar Parlamentních listů




Vyjadrenie Jana Hrušínského k článku Jiřího Macků: Strach a zmar kulturní scény, uverejneného 31. 1. 2018 v 18.58 v Parlamentních listech.

Reaguji na článek pana Jiřího Macků nazvaný Strach a zmar kulturní scény, ve kterém pan Macků na webu PL nepravdivě cituje moje údajné vyjádření:

“Tak nám zabili Drahoše, paní Kornová!” píše autor článku a dodává: otráveně zamejloval Jan Hrušínský kolegyni, sesul se do křesla, složil hlavu do dlaní a začal vážně uvažovat o emigraci.

Nezamejloval. Neuvažoval. Ani nezačal. Hlavu do dlaní jsem naposledy složil, když zemřel můj kamarád Jan Tříska.


Pod uvedenou citací je moje fotografie s tvrzením, že popisek poskytl Jan Hrušínský. Neposkytl. Dále je v článku uvedeno, že na adresu Jana Hrušínského dle autora “světaznalá modelka” Iva Kubelková ironicky prohodila: “Chcete emigrovat? Jen to zkuste jinde!” a pan Macků doplňuje: Třeba v krásné Paříži, tam v islámem poznamenaných čtvrtích. Světaznalá modelka ke mně nikdy nic neprohodila. Bohužel.
Ani paní Kornovou, ani paní Kubelkovou zatím osobně neznám, ale ve svém Divadle Na Jezerce je kdykoliv rád přivítám. Pana Jiřího Macků jsem doposud také neznal. Nelituji. Důrazně se ovšem ohrazuji proti jeho smyšlenkám a vysloveným nepravdám ve výše uvedeném textu.

Parlamentním listům již několik let nedávám souhlas k rozhovorům, proto je mi s podivem, že se v nich moje jméno tak často skloňuje.
Vzhledem k tomu, že v souvislosti s mou osobou není v tomto článku plném chyb ani jedna informace pravdivá, zvažuji právní kroky.