13. 2. 2018

Obvineným novinárom Arpádom Soltészom sa okrem polície zaoberá už aj prokuratúra

Obvineným novinárom Arpádom Soltészom sa 
 okrem polície zaoberá už aj prokuratúra 



Prípadom obvineného novinára Arpáda Soltésza sa okrem polície zaoberá už aj Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Potvrdila pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová. Ako prvý o tom informoval portál Omediach.com.
      Dozor v predmetnej trestnej veci vykonáva prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. "Prokurátor ÚŠP si od vyšetrovateľa Policajného zboru SR vyžiadal príslušný spisový materiál za účelom preskúmania. Po jeho preskúmaní rozhodne prokurátor ÚŠP o ďalšom zákonnom postupe," povedala Predajňová.
      Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti s komentármi, ktoré napísal na svojom facebookovom profile novinár Arpád Soltész., uviedol ďalej portál.
      Trestné stíhanie pre prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia začala NAKA - Národná protiteroristická jednotka expozitúra Západ – Nitra na základe podnetu podporovateľa kotlebovcov Radovana Hyneka.
      "Nakoľko nestotožnený páchateľ na portáli Facebook s profilom „Arpad Solész "sprístupňoval svojim priateľom, ako aj iným osobám dva písomné nenávistné komentáre, ktorými hanobil rasu bielej pleti, a to konkrétne. NAKA má problém s komentármi: „Aby bolo jasné, že biela spodina sa môže cítiť v bezpečí", „Alebo to bude ministerstvo konečného riešenia rómskej otázky?" „Nie som rasista, ale vážne nemôžem vystáť bielu spodinu." píše sa v upovedomení z polície, ktoré zverejnil Radovan Hynek.

Copyright © TASR 2018