16. 2. 2018

VÝROKY TÝŽDŇA

          VÝROKY TÝŽDŇA




„Spolupráca s Ivanom Megom bola ukončená obojstrannou dohodou. Dôvody nebudeme v záujme oboch strán špecifikovať. Kategoricky odmietame spájanie ukončenia spolupráce s autorskou činnosťou Ivana Mega pre týždenník Plus 7 dni. V prípade vzájomnej dohody, zvažujeme spoluprácu na externej úrovní."  
Michal Teplica riaditeľ vydavateľstva spoločnosti News and Media Holding

„ Reakcia Izraela na zákon, ktorý kriminalizuje niektoré vyjadrenia súvisiace s postavením Poľska počas II. svetovej vojny, pramení z pocitu hanby z pasivity židov počas holokaustu".
Andrzej Zybertowicz,poradca poľského prezidenta

„Víte, kdybych měl uvádět příklady stupidity českých médií, tak tady jsme celý tento pořad a neděláme nic jiného. Tak Vám dám pouze jeden jediný případ. Už po prezidentské volbě napsal, dle mého názoru nejhloupější český novinář, Jiří Pehe z deníku Právo text, ve kterém říkal, že za pět let pět set tisíc mých voličů zemře, takže situace bude jiná. Myslím si, že nejlépe na to reagoval Jan Keller, který řekl, nebudu se vyjadřovat k lejnu hyeny. Jiřího Pehe tím jistě velmi potěšil.„
Miloš Zeman

"Hovorím o svojej krajine, o Spojených štátoch amerických. Neradi o sebe hovoríme, že sme zaostalá krajina, tak radšej povedzme, že teraz trpíme dočasnou duševnou chorobou,"
Robert De Niro

„No, tak my určitě nechceme trávit čas tím, že budeme stále médiím vysvětlovat, že co jsme vyjednali a s kým jsme jednali. Já samozřejmě se snažím normálně pracovat pro vládu a řeším plno věcí, které je potřeba, a samozřejmě taky projednáváme zákony, které jednotlivé strany předložily, a bez ohledu na to, jestli je to KSČM nebo SPD nebo Piráti teď, takže ta vláda pracuje, funguje normálně a nevidíme v tom rozdíl, jestli jsme v demisi s důvěrou nebo bez důvěrou, takže pracujeme naplno, no, a samozřejmě vyjednáváme…To není bič. Ne, ne, tak to není, pane redaktore. My chceme stabilní vládu. Kolik lidí říká – no, tak to dejte tomu Babišovi, nechť se ukáže, tak nechť nám to dají, nechť nás teda ty demokratické strany, když s námi nechtějí být ve vládě, nechť nám dají možnost vlastně fungovat. Já jsem velice zklamán hlavně Piráti a STANem. To jsou vlastně kvazi nové strany, ne ty tradiční demokratické a my máme podobné programy, konečně máme vlastně člověka pro internetizaci, v tom se nedělá vůbec nic, pro digitalizaci. Piráti mají ten program a nechtějí nám pomoci. Jenom kritizují a nechtějí převzít tu odpovědnost a vymlouvají se na stíhaného Babiše. A se STANem je to obdobné. Takže oni stále vlastně mají problém s Babišem. To je ten argument a je to jako nesmyslné, protože by měli vlastně ctít nějakou presumpci neviny, o to víc, že to moje stíhaní je samozřejmě politická objednávka. My si představujeme, že ta vláda bude pracovat od rána do večera a plnit ten program a dělat věci, které tady jsme neudělali . Tak samozřejmě, tak já myslím, že občané chtějí, aby byla nějaká stabilní vláda. Já myslím, že nechtějí slyšet od rána do večera, kdo s kým vyjednává a tak dále, takže, takže není to pro nás nějaká preferovaná varianta, ale dneska s námi jedná jenom KSČM a SPD, nikdo jiný nejedná, tak já nevím, když řeknu, že předčasné volby, tak všichni křičí, že je vydírám, tak mi poraďte, co bysme teda dělat? Možná uděláme referendum na to, aby nám občané řekli, co máme vlastně udělat."
Andrej Babiš

"Povedzte vojačkám, že toto je nový príkaz od šéfa: Nebudeme vás zabíjať. Iba vás strelíme do vagíny, takže, keď nebudete mať vagínu, budete nepoužiteľné."
Rodrigo Duterte,filipínsky prezident