19. 6. 2018

MTV Movie & TV Awards

MTV Movie & TV Awards

Udeľovanie MTV Movie & TV Awards ovládli akčná snímka Čierny panter (2018) a mysteriózny seriál Stranger Things (2016), ktoré kraľovali aj nomináciám.
Marvelovka zasadená do prostredia fiktívnej africkej krajiny Wakanda si vyslúžila štyri trofeje, pričom dve - za najlepší herecký výkon vo filme a pre najlepšieho hrdinu, získal predstaviteľ titulnej úlohy Chadwick Boseman. Ten sa však pri preberaní druhej menovanej rozhodol upozorniť na "skutočného hrdinu" a trofej dal Jamesovi Shawovi Jr., ktorý v apríli v americkom Tennessee vzal zbraň útočníkovi v reštaurácii Waffle House. Poznamenal pritom, že i keď je pocta dostať cenu za stvárnenie superhrdinu, je podľa neho dôležité upozorňovať na hrdinov zo skutočného života. Čierneho pantera vyhlásili aj za Najlepší film a štvrtú trofej, v kategórii Najlepší zloduch, si vyslúžil Michael B. Jordan, ktorý v komiksovke stvárnil Erika Killmongera.
Rovnako štyri ceny získal Stranger Things z produkcie Netflixu, ktorý vyhlásili za Najlepší seriál. Ďalšie zlaté popcorny si vďaka nemu vyslúžili Millie Bobby Brown v kategórii Najlepší herecký výkon v seriáli, Noah Schnapp za najvystrašenejší výkon a štvrtú cenu získali Finn Wolfhard a Millie Bobby Brown v kategórii Najlepší hudobný moment. Predstaviteľka Eleven sa pritom na slávnosti pre zranenie nezúčastnila.
Galavečer, ktorý sa konal v sobotu 16. júna a odvysielali ho v pondelok, moderovala Tiffany Haddish. Tridsaťosemročná rodáčka z Los Angeles tiež sama získala cenu za najlepší komediálny výkon vďaka účinkovaniu v snímke Girls Trip (2017). Ako pritom poznamenala, v 27. ročníku udeľovania ocenení moderovala slávnosť ako vôbec prvá černoška.
Špeciálnu Generation Award si prevzal Chris Pratt a Lene Waithe udelili MTV Trailblazer Award.

Prehľad víťazov a víťaziek 2018 MTV Movie & TV Awards:

Najlepší film: Čierny panter
Najlepší seriál: Stranger Things
Najlepší herecký výkon vo filme: Chadwick Boseman - Čierny panter
Najlepší herecký výkon v seriáli: Millie Bobby Brown - Stranger Things
Najlepší bozk: Nick Robinson a Keiynan Lonsdale - Ja, Simon
Najlepší zloduch: Michael B. Jordan - Čierny panter
Najlepší hrdina: Chadwick Boseman - Čierny panter
Najlepší hudobný dokument: Gaga: Five Foot Two
Najlepšia reality šou: Kardashianky
Najlepší komediálny výkon: Tiffany Haddish - Girls Trip
Najvystrašenejší výkon: Noah Schnapp - Stranger Things
Najlepší tím: Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Jaeden Lieberher, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Jeremy Ray Taylor a Chosen Jacobs - To
Nečakaný stredobod pozornosti: Madelaine Petsch - Riverdale
Najlepší boj: Wonder Woman - Wonder Woman (Gal Gadot) vs. nemeckí vojaci
Najlepší hudobný moment: tanec Mikea a Eleven na Every Breath You Take - Stranger Things

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.