18. 6. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Veronika Velez-Zuzulová bude komentovať televízne prenosy z lyžovania , pričom plánuje aj predstavovať trate svetového pohára s kamerou na prilbe. „Ešte sa rokuje, v ktorej televízii,“ povedala. Chcela by som začať v Courcheveli (21. a 22. decembra ). Mala by som rodiť koncom októbra, takže budem mať dva mesiace, aby som sa dala dokopy. Budem sa snažiť ísť už v Courcheveli s kamerou na prilbe a priblížiť slovenským divákom lyžovanie z profesionálnej strany. Často som sa v minulosti stretla s tým, že ľudia prepínali na zahraničné vysielanie. Budem pokračovať v avizovanej akadémii, otec už bol na prvom sústredení s mladými slovenskými lyžiarkami. Hneď, ako to bude možné, sa k nim pripojím.“

Copyright ©TASR 2018

Dva nové ateliéry, ktoré vznikli investíciou 160 miliónov českých korún, môžu novo využívať produkcie z celého sveta vo filmových štúdiách v pražských Letňanoch. ČTK to povedala Simona Andělová, ktorá mediálne zastupuje spoločnosť Prague Studios. Vďaka filmovým stimulom záujem filmárov o natáčanie v Česku rastie. Letňanskéj ateliéry majú podľa riaditeľa spoločnosti Henricha Guttnera plno až do konca budúceho roka, točia sa tam hlavne filmy a televízne seriály. Práve sa dokončila druhá séria hororového seriálu Lore pre Amazon Studios, uviedla Andělová.
Komplex ateliérov Prague Studios v Prahe 9 vyrástol na mieste bývalej leteckej továrne Letov. Dva rozľahlé hangáre prešli prestavbou na filmové ateliéry v roku 2001. Za Prague Studios stojí filmová produkčná spoločnosť Milk and Honey Pictures. V ateliéroch sa v minulosti natáčali filmovej či seriálovej hity ako The Adventurers, Wanted, Van Helsing, Votrelec vs. Predátor, seriál Britannia, Hellboy, The Red Baron alebo Children of Dune.
Vlani sa spoločnosť Prague Studios rozhodla postaviť k existujúcim štyrom ateliérom ďalšie dva; hotové sú od konca mája. Ateliéry majú zhodne rozlohu 1260 metrov štvorcových a sú prepojiteľné do jedného priestoru. V súčasnej dobe má celý areál rozlohu cez 30.000 metrov štvorcových a okrem šiestich filmových ateliérov sú jeho súčasťou kancelárie, maskérne, kostymérne, catering a dielne.
Konateľ a majiteľ spoločnosti Prague Studios Tomáš Krejčí ČTK už skôr oznámil, že ročný obrat spoločnosti je približne 23 miliónov korún. Spoločnosť vykazuje zisk, jeho výšku neuviedol.
Na rastúci záujem zahraničných produkcií reagujú tiež Barrandovské štúdiá, aj tam sa snažia rozširovať priestory. Rovnako ako v predchádzajúcom roku vlani štúdio vyťažilo svoje ateliéry na 83 percent. Za minulý rok firma vykázala zisk pred zdanením zhruba 65 miliónov korún. Tržby firmy predstavovali približne 500 miliónov korún, o rok skôr boli 444 miliónov korún. Vlastníkom spoločnosti je spoločnosť Moravia Steel,ktorá patrí podnikateľovi Tomášovi Chrenkovi.
Jedny z najväčších filmových ateliérov v Európe oslávili tento rok v januári 85 rokov od chvíle, kedy v nich padla prvá klapka snímke Vražda v Ostrovní ulici režiséra Svatopluka Innemanna, a symbolicky sa tak začala písať história modernej filmovej výroby v Československu.
Druhými historicky najvýznamnejšími filmovými ateliérmi v Česku sú Zlínske ateliéry otvorené 1. júla 1936 pôvodne ako miesto pre natáčanie reklamných filmov spoločnosti Baťa. Poznávacím znamením Zlínskeho štúdia sa neskôr stala tvorba pre deti a mládež.

Copyright © ČTK 2018

Islandská futbalová reprezentácia urobila v ostatnom čase veľký výkonnostný skok a teší sa ohromnej podpore svojich fanúšikov. Severania sa prvýkrát prebojovali na majstrovstvá sveta a na ich výkony v Rusku je zvedavá prakticky celá populácia 335-tisícovej ostrovnej krajiny - najmenšej spomedzi všetkých účastníkov MS 2018.
Dokazuje to aj sledovanosť ich sobotného debutu proti Argentíne, z ktorého Island senzačne vydoloval bod za remízu 1:1. Podľa prieskumov televízny prenos sledovalo 99,6 percenta obyvateľov Islandu. To podsúva otázku, čo robili ostatní? Zvyšok Islanďanov bol možno priamo v dejisku stretnutia v Moskve. Už pri prvej účasti na majstrovstvách Európy pred dvoma rokmi vo Francúzsku sa Islanďania zviditeľnili masívnou návštevou na štadiónoch.


©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.