5. 8. 2018

Rusko Kočner reality show

Rusko Kočner reality show

Podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi zaistili majetok. Informuje o tom portál noviny.sk s tým, že Televízii JOJ to potvrdil zdroj z prostredia vyšetrovania a záznam o zaistení nehnuteľností je najnovšie už aj v katastri. Portál pripomína, že podnikateľ je nateraz vo väzbe pre obvinenie z falšovania zmeniek, zaistenie majetku sa ale týka ďalšej kauzy, v ktorej ide o milióny.
„Podnikateľ Marián Kočner v súčasnosti čelí viacerým obvineniam. Podľa informácií TV JOJ mu majetok mali zaistiť v kauze špekulatívnych prevodov jeho hotelov na Donovaloch, vďaka ktorým sa dostal k rozprávkovým vratkám DPH. Jeho hotely totiž podľa vyšetrovateľov niekoľkokrát zmenili majiteľov tak, že za nimi reálne boli stále jeho firmy. Napriek tomu, že v skutočnosti hotely naďalej ovládal, od štátu si vypýtal vratky DPH vo výške osem miliónov eur, akoby došlo k ich riadnemu predaju. Podľa obvinenia sa tým dopustil krátenia dane a poistného. Zďaleka to ale nebolo také priamočiare. Pôvodný vyšetrovateľ na Kočnerových obchodoch nevidel nič trestné, situácia sa zmenila, až keď o nich informoval týždenník Trend a portál Aktuality.sk,“ píšu noviny.sk.
Ku zaisteniu majetku TV JOJ niekoľkokrát oslovila Kočnerovho advokáta, no ten to nechcel komentovať. Zdržanlivá bola aj prokuratúra. „V trestnej veci týkajúcej sa prevodu nehnuteľností v katastrálnom území Donovaly za pokračujúci zločin neodvedenia dane a poistného prebieha vyšetrovanie, preto sa nebudeme v súčasnosti podrobnejšie vyjadrovať ku konkrétnym úkonom,“ uvádza sa v stanovisku Úradu špeciálnej prokuratúry.
Zaistenie majetku ale dokazujú výpisy z katastra. Týka sa to minimálne Kočnerových nehnuteľností na Donovaloch, v bratislavskom Novom Meste, Čunove, ale aj v Bernolákove.
Noviny.sk pripomínajú, že Marián Kočner je momentálne vo väzbe pre obvinenia z falšovania zmeniek, no medzitým už požiadal o prepustenie na slobodu. Sudca si ale vzal čas na rozmyslenie. „Sám som zvedavý, verím, že rozhodne na budúci týždeň," uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.