29. 10. 2018

TASR NEWS


TASR NEWS


Tlačová agentúra SR (TASR) sa dohodla na spolupráci s Agence France-Presse (AFP). Dohoda umožňuje využívať textové servisy francúzskej agentúry z oblasti všeobecného spravodajstva, ekonomiky a športu. TASR zaradí AFP ako zdroj svojich správ pre klientov od novembra. Pracujeme s kvalitnými zdrojmi. Spoluprácu s treťou najväčšou svetovou agentúrou vnímame ako ďalšie obohatenie našich servisov. AFP ponúka kvalitný a rýchly pohľad na dianie v Európe, je však aj globálnym hráčom. Pokladám za dôležité, že vzťah je recipročný a AFP bude odoberať exportný servis TASR v angličtine pre svoje použitie," povedal generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala. 
Podľa šéfredaktora TASR Mariána Kolára „AFP je známa kvalitným a rýchlym všeobecným servisom. V športovom servise veľmi dobre pokrýva napríklad európske futbalové súťaže, má silný ekonomický servis".
TASR zmluvne spolupracuje s vyše 25 zahraničnými agentúrami. AFP je zriadená zákonom. Je najstaršou medzinárodnou tlačovou agentúrou. Pracuje s rozpočtom 300 miliónov eur, z čoho jednu tretinu jej hradí štát. Agentúra má pobočky vo viac ako 150 krajinách sveta a ponúka svoje služby v piatich jazykoch pre vyše 5500 klientov.

Copyright © TASR 2018