28. 10. 2018

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA
Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 28. októbra od 11.00 h.

Témy: 
Sté výročie vzniku ČSR, spolužitie Slovákov a Čechov, vzájomné vzťahy krajín, hodnotové nastavenie prezidentského úradu; 
Vývoj zamestnanosti, tvorba pracovných miest v znevýhodnených regiónoch, zamestnávanie Rómov, pravidlá pre prijímanie zamestnancov tretích krajín

Hostia: 
Iveta Radičová, bývalá predsedníčka vlády; 
Jana Kiššová (SaS), poslankyňa NR SR, podpredsedníčka strany; 
Ján Richter (Smer-SD), minister práce, sociálnych vecí a rodiny;
Moderuje Norbert Dolinský.

O 5 minút 12 v nedeľu 28.10. o 11:55 na Jednotke.
Špeciálna diskusia k 100. výročiu vzniku Československa s prezidentom SR Andrejom Kiskom, predsedom NR SR Andrejom Dankom a predsedom vlády Petrom Pellegrinim.
Moderuje Jozef Hajko.




V deň 100. výročia vzniku Československej republiky, teda v nedeľu 28. októbra, odvysielajú televízie Markíza a Nova mimoriadnu spoločnú diskusnú reláciu s názvom 100 let/rokov s oboma premiérmi.
V špeciálnej politickej diskusii sa stretnú slovenský premiér Peter Pellegrini a predseda českej vlády Andrej Babiš.
Televízie odvysielajú diskusiu v poslednú októbrovú nedeľu. „Pre Slovensko aj Česko ide o mimoriadne významný deň. Preto sme sa obidve televízie, naša Markíza a česká Nova rozhodli, že si tento deň pripomenieme špeciálnou diskusiou,“ povedal Henrich Krejča, riaditeľ spravodajstva a publicistiky Markízy.
Mimoriadnu 30-minútovú reláciu budú vysielať televízie Markíza a Nova v priamom prenose z pražského spravodajského štúdia so začiatkom o 13:00, jednorazovo tak v tomto vysielacom čase nahradí politickú diskusiu Markízy Na telo.
„A aby sme tento historický deň naplnili i po stránke novinárskej, tak reláciu budú moderovať Michal Kovačič s populárnym českým moderátorom spravodajstva Reyom Korantengom,“ dodal H. Krejča.
M. Kovačič je redaktorom Televíznych novín a tiež moderátorom spomínanej relácie Na telo. Jeho český kolega R. Koranteng uvádza hlavnú spravodajskú reláciu na Nove.