3. 4. 2019

NAJVÄČŠÍ SLOVÁK: Príbeh Antona Srholca už v stredu na RTVS

NAJVÄČŠÍ SLOVÁK


Príbeh Antona Srholca už v stredu na RTVS

Dokumentom o živote Antona Srholca bude divákov sprevádzať emeritný arcibiskup Róbert Bezák. Dokument a diskusiu o saleziánovi a filantropovi A. Srholcovi bude RTVS vysielať na Jednotke v stredu 3. apríla od 20:30.

Rímskokatolícky kňaz a salezián, filantrop, charitatívny pracovník a politický väzeň Anton Srholec zasvätil svoj život jedinému cieľu - pomáhať. O jeho veľkom srdci svedčí aj jeho výrok: „V každom človeku je anjel, len ho treba objaviť.“ A. Srholec bol od mladosti rozhodnutý zasvätiť svoj život službe Bohu a mládeži. Jeho cesta za týmto cieľom však nebola jednoduchá. Jeho život budú môcť diváci spoznať bližšie v subjektívnom dokumente RTVS, ktorým ich bude sprevádzať Róbert Bezák. „Život pripravil Antonovi Srholcovi ťažké skúšky, ale on si zachoval svoje človečenstvo. Splnil sľuby, ktoré dal. Žil v pravde. Bol príkladom pre nás mnohých. Myslím si, že patrí medzi desať najväčších Slovákov. Je mojím najväčším Slovákom,“ uviedol o Srholcovi Róbert Bezák.



Po dokumente bude nasledovať diskusia, ktorú bude moderovať Štefan Chrappa. Spolu s Róbertom Bezákom budú o živote a práci Antona Srholca diskutovať aj novinár Jaroslav Daniška a historik a publicista František Neupauer.
Budúci týždeň v stredu 10. apríla odvysiela RTVS dokument a diskusiu venovanú Cyrilovi a Metodovi. Ich obhajcami budú Božidara Turzonovová a Cyril Vasiľ.

Diváci môžu hlasovať prostredníctvom SMS zaslanej na číslo 9977 v tvare NAJSLOVAK(medzera)číslo nominovaného.
Alexander Dubček – NAJSLOVAK(medzera)1
Jozef Gabčík – NAJSLOVAK(medzera)2
Andrej Hlinka – NAJSLOVAK(medzera)3
Gustáv Husák – NAJSLOVAK(medzera)4
Juraj Jánošík – NAJSLOVAK(medzera)5
Cyril a Metod – NAJSLOVAK(medzera)6
Peter Sagan – NAJSLOVAK(medzera)7
Anton Srholec – NAJSLOVAK(medzera)8
Milan Rastislav Štefánik – NAJSLOVAK(medzera)9
Ľudovít Štúr – NAJSLOVAK(medzera)10