1. 4. 2019

Prezidentské voľby na TA3 s mimoriadnou sledovanosťou

Prezidentské voľby na 

TA3 s mimoriadnou sledovanosťou

Druhé kolo prezidentských volieb, ktoré bolo hlavnou témou vysielania spravodajskej televízie počas víkendu, sledovalo na obrazovkách televízie TA3 v sobotu viac ako 1 mil. a v nedeľu viac ako 1,3 mil. divákov.

V sobotu od ranných hodím monitorovali štáby TA3 druhé kolo prezidentských volieb a prinášali divákom informácie o ich priebehu. Televízia dosiahla celodenný share (12+ a hostia) 4,1 % .

Od 21.30 priniesla TA3 špeciálne Volebné štúdio, v ktorom s hosťami sociologičkou a riaditeľkou Inštitútu pre výskum práce a rodiny, PhDr. Silviou Porubänovou a s výkonným riaditeľom agentúry AKO, Mgr. Václavom Hříchom, diskutoval moderátor Norbert Dolinský o priebehu volieb prezidenta SR. Na začiatku volebného štúdia bol zverejnený exkluzívny prieskum agentúry AKO pre televíziu TA3: Ako dôverujeme lídrom politických strán a ústavným činiteľom a voličský potenciál strany dosluhujúceho prezidenta Andreja Kisku a po skončení moratória moderátor spolu so svojimi hosťami komentovali priebežné výsledky prvého kola volieb prezidenta SR až do ich konečného sčítania.

Prostredníctvom priamych živých vstupov redaktori TA3 monitorovali atmosféru priamo vo volebných centrálach kandidátov a priniesli záverečné tlačové besedy oboch kandidátov.

Volebné štúdio TA3 (21:30-1:10) dosiahlo mimoriadne úspešné čísla sledovanosti, rch 630 tis., shr (12+) 9,7 %, shr (top manažéri s VŠ) 17,7 % .
V nedeľu informovala televízia TA3 o výsledkoch druhého kola prezidentských volieb mimoriadne už od 06.00 hod. ráno a dosiahla celodenný share (12+ a hostia) 4,3 %.

Do relácie V Politike o 11.00 prijali pozvanie moderátora Norberta Dolinského novozvolená prezidentka Zuzana Čaputová ako aj kandidát, ktorý skončil vo voľbách na druhom mieste pán Maroš Šefčovič.

Rozhovor TA3 so Zuanou Čaputovou vysielala naživo aj Česká spravodajská televízia ČT24.

Relácia V Politike dosiahla kumulatívny reach 566 tis., premiéra relácie dosiahla: rtg 220 tis., rch 375 tis., shr (12+) 22,7 %, shr (top manažéri s VŠ) 39,2 - v oboch CS sme boli jednotkou na trhu.