5. 4. 2019

Reportáž redaktorky RTVS uspela na medzinárodnom festivale

Reportáž redaktorky RTVS uspela na

 medzinárodnom festivale


Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) uspel na medzinárodnom festivale rozhlasovej tvorby Prix Bohemia Radio v Olomouci. V medzinárodnej kategórii Reportáž získala druhé miesto za príspevok "Červené nosy tešia nevyliečiteľne choré deti aj doma" redaktorka a moderátorka Rádia Slovensko Dáša Omastová. TASR o úspechu informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.
Medzinárodná porota hodnotila vo finále 15 reportáží autorov z Českej republiky, Maďarska, Poľska, Nemecka a Ukrajiny. "Mimoriadne ma potešilo hodnotenie poroty, v ktorej sedeli odborníci z celého sveta. Reportáže hodnotili naozaj podrobne z hľadiska kvality zvuku, strihu, mixovania, výstavby, obsahu, spracovania a výslednej emócie, aj preto je ich ocenenie pre mňa naozaj veľkou poctou," uviedla Omastová.
Reportáž približuje prácu profesionálnych zdravotných klaunov v domácnosti nevyliečiteľne chorého dievčaťa. Omastová pôsobí v Rádiu Slovensko piaty rok ako redaktorka publicistiky a rok aj ako moderátorka relácie Kontakty. Do finále tejto kategórie sa so svojím príspevkom prebojovala aj redaktorka publicistiky Rádia Slovensko Klára Grausová.
Medzinárodný festival rozhlasovej tvorby Prix Bohemia Radio je tradičnou súťažnou prehliadkou toho najlepšieho z rozhlasovej tvorby. Jeho vyhlasovateľom a organizátorom je Český rozhlas. V aktuálnom 35. ročníku súťažili príspevky v kategóriách Dokument, Dráma, Reportáž a Multimédiá.

Copyright © TASR 2019