2. 4. 2019

RTVS NEWS. Seriálový hit Filharmónia od utorka na Jednotke

RTVS NEWS

Seriálový hit Filharmónia od utorka na Jednotke


Filharmónia, šesťdielna francúzska psychologická dráma, zavedie divákov ďaleko od obvyklých detektívnych seriálov, do skutočne veľmi nevšedného a unikátneho prostredia symfonického orchestra. Francúzsky seriálový hit, ktorý prináša RTVS na obrazovky necelé tri mesiace po jeho úspešnej premiére vo Francúzsku, bude vysielať Jednotka v utorky, prvú časť už 2. apríla o 20.30 h.
Hélčne Barizetová, mladá talentovaná dirigentka, sa po dvadsiatich úspešných rokoch v USA vracia do Paríža. Po náhlej smrti prechádzajúceho dirigenta prežíva Parížsky orchester kritické obdobie a Hélčne, ako jeho nová nádej, má jednu sezónu na to, aby orchester získal späť svoje publikum. Začne nečakaným rozhodnutím, nahradí renomovaného prvého huslistu za mladú, dvadsaťročnú Selenu Rivičrovú. Jej odvaha a správanie však narazia aj na odpor. Preto sa Hélčne ocitá v centre nezhôd v rámci orchestra, neľahké chvíle zaživa aj v súkromnom živote. Jej otec je známy výrobca huslí a matka leží na psychiatrickej klinike s vážnou psychickou chorobou. Nakoľko je táto choroba dedičná, Hélčninou nočnou morou je, že túto chorobu môže zdediť. Najviac zo všetkého má strach, aby nenastali prvé príznaky, ktoré by si dokázalo všimnúť aj jej okolie.

Šesťdielna miniséria Filharmónia vznikla v dielni televízie France Télévisions. V hlavnej postave Hélčne Barizetovej diváci uvidia talentovanú Marie-Sophie Ferdane, Selenu Rivičrovú zahrala Lina El Arabi.