9. 8. 2019

Tomáš Kuča odchádza z Úradu vlády SR

Tomáš Kuča odchádza z 
Úradu vlády SR

Riaditeľ tlačového a informačného odboru Úradu vlády (ÚV) SR Tomáš Kuča bude vo svojej funkcii pôsobiť oficiálne do konca augusta. TASR to potvrdil ÚV SR. Jeho ďalšie profesijné kroky budú smerovať k bývalému ministrovi zdravotníctva Tomášovi Druckerovi, o čom informoval aj portál Aktuality.sk.
"Tomáš Drucker, ktorého považujem za profesionála orientovaného na výsledky a s ktorým som niekoľko rokov spolupracoval na Slovenskej pošte, ako aj v rezorte zdravotníctva, ma oslovil na spoluprácu. Vyhodnotil som to ako profesionálnu výzvu a súhlasil som," uviedol v stanovisku.
Ako doplnil, s predsedom vlády SR Petrom Pellegrinim (Smer-SD) sa dohodli na ukončení pôsobenia k 31. augustu, pričom do tohto termínu si bude Kuča čerpať zostatkovú dovolenku.
"Rovnako považujem za dôležité poďakovať Petrovi Pellegrinimu, ktorého vnímam ako mimoriadne pracovitého pragmatika a profesionála, za príležitosť pracovať v jeho tíme na Úrade vlády SR. Je to pre mňa veľká profesionálna skúsenosť," doplnil.
Kuča vo funkcii pôsobil od 1. novembra minulého roka. Dovtedy pôsobil ako riaditeľ komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva SR. Pred príchodom na ministerstvo zdravotníctva pôsobil ako vedúci odboru komunikácie Slovenskej pošty. Vyštudoval Obchodnú fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave. V prostredí médií a komunikácie sa pohybuje viac ako 20 rokov.



Copyright © TASR 2019