6. 8. 2019

Septembrové kastingy do šou Zem spieva sa zmenia na malé festivaly folklóru

Septembrové kastingy do šou Zem spieva sa 

zmenia na malé festivaly folklóru

Na kastingy Zem spieva 15. septembra v Martine a 22. septembra v Starej Ľubovni sa môžu prísť pozrieť aj fanúšikovia tejto mimoriadne obľúbenej šou RTVS či folklórni nadšenci.

Na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov, tohtoročné kastingy Zem spieva budú prístupné pre verejnosť a stanú sa z nich akési festivaly slovenského folklóru. Návštevníci skanzenov v Martine a v Starej Ľubovni si budú môcť pozrieť vystúpenia folklórnych súborov aj jednotlivcov z celého Slovenska, nahliadnuť do zákulisia príprav šou a stretnúť sa s moderátorskou trojicou S Hudbou Vesmírnou. „Tretia séria programu Zem spieva sa stretla s obrovským nadšením u folkloristov a prihlásení účastníci konkurzu dávajú tušiť, že tretia séria bude opäť zaujímavá, plná temperamentu a vysokej umeleckej kvality," uviedol programový riaditeľ Slovenskej televízie Marek Ťapák.

Súťažiacich v úvodných kolách tretej série Zem spieva bude hodnotiť porota:

Anna Derevjaníková, pedagogička, zberateľka a interpretka rusínskych piesní,

Peter Kocák, režisér, choreograf, umelecký vedúci FS Vranovčan a DFS Cifroško,

Stanislav Marišler, choreograf, tanečník a pedagóg Katedry tanečnej tvorby VŠMU,

Miroslava Palanová, autorka, režisérka, choreografka a vedúca folklórneho súboru Váh,

Milan Rendoš, multiinštrumentalista, aktívny hudobník a rozhlasový redaktor.

Kastingy do tretieho pokračovania folklórnej šou RTVS Zem spieva sa uskutočnia 15. septembra 2019 v Múzeu slovenskej dediny v Martine a 22. septembra 2019 v Ľubovnianskom skanzene v Starej Ľubovni. Prihláška na kasting je k dispozícii na www.rtvs.sk/zemspieva.