9. 8. 2019

RTVS NEWS . Vzniká Rómska rozhlasová dramatická družina

RTVS NEWS
Vzniká Rómska rozhlasová dramatická družina 

Projekt Amare hangi (Naše hlasy) – Rómska rozhlasová dramatická družina spustila v piatok redakcia národnostného vysielania Rádia Patria, štúdio RTVS Košice. Ako o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková, ide o prvý projekt tohto typu realizovaný verejnoprávnym vysielateľom v Európe.
Ako spresnila, v rámci neho sa vyškolí skupina mladých ľudí, ktorí sa budú podieľať na tvorbe literárnych relácií pre rómske vysielanie uvedenej redakcie. Počas trojdňového workshopu, ktorý potrvá do nedele (11. 8.), sa naučia pracovať s mikrofónom a dramatickým textom. „Tí najúspešnejší budú pokračovať vo vzdelávaní a jedným z ich výstupov bude nahrávka vybraného dramatického textu rómskeho autora,“ uviedla Rusnáková s tým, že projekt podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín sumou 12.000 eur.
Redakcia národnostného vysielania Rádia Patria, štúdio RTVS Košice 27 rokov zastrešuje okrem iných aj rómske národnostné vysielanie. V posledných rokoch sa podľa Rusnákovej radikálne zvýšil objem aj rozsah pripravovaných relácií.

Copyright © TASR 2019