3. 12. 2019

Gotham Awards

Gotham Awards

Pondelkové udeľovanie Gotham Independent Film Awards v New Yorku ovládla dráma Marriage Story, ktorá premenila na víťazstvo všetky štyri nominácie, vrátane kategórie Najlepší film.

Snímka režiséra a scenáristu Noaha Baumbacha, ktorá sleduje rozvod manželského páru v podaní Scarlett Johansson a Adama Drivera, získala aj divácku cenu a vyniesla tiež Baumbachovi trofej za scenár a Driverovi za herecký výkon. Ocenenie za najlepší ženský herecký výkon si vyslúžila Awkwafina vďaka snímke The Farewell. Za najlepší dokument vyhlásili American Factory a v televíznych kategóriách ocenili seriály When They See Us (2019) a Pen15 (2019).

Predstavitelia organizácie Independent Filmmaker Project (IFP) počas večera udelili aj špeciálne ceny, ktoré získali Laura Dern, Sam Rockwell, Ava DuVernay a Glen Basner z produkčnej spoločnosti FilmNation. Filmár a aktivista Jason DaSilva dostal cenu Made in New York.

Prehľad víťazov a víťaziek Gotham Independent Film Awards:

Najlepší celovečerný film: Marriage Story
Najlepší dokumentárny film: American Factory
Cena Binghama Raya za režisérsky prielom: Laure de Clermont-Tonnerre - The Mustang
Najlepší scenár: Noah Baumbach - Marriage Story
Najlepší herec: Adam Driver - Marriage Story
Najlepšia herečka: Awkwafina - The Farewell
Herecký prielom: Taylor Russell - Waves
Prelomový seriál - dlhá forma: When They See Us (2019)
Prelomový seriál - krátka forma: Pen15 (2019)
Cena divákov: Marriage Story



©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.