15. 12. 2019

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS 

Americká herečka Tori Spelling sa počas nakrúcania seriálu Beverly Hills 90210 (1990 - 2000) cítila byť veľmi neistá. Predstaviteľka Donny Martin to uviedla na službe Instagram.
Bola som mladá a naozaj neistá tínedžerka, ktorá si o sebe stále myslela, že nie je dosť dobrá. Bola som súčasťou televíznej šou, ktorá mala obrovský úspech. Hrala som krásnu, obľúbenú tínedžerku, ktorá mala všetko. Postavu, ku ktorej dievčatá vzhliadali a chalani ju zbožňovali. Mimo kameru som sa však necítila taká pekná a dosť dobrá,“ uviedla 46-ročná rodáčka z Los Angeles a dodala, že práca na seriáli napriek tomu patrí medzi jej najlepšie životné obdobia.
Tori Spelling je známa predovšetkým práve ako Donna Martin zo seriálu Beverly Hills 90210 (1990 - 2000). Účinkovala aj v snímkach A Friend to Die For (1994), Nebezpečné prebudenie (1995), Mama, smiem spať s netvorom? (1996), Dom súhlasu (1997), Trick (1999), Scary Movie 2 (2001), Nedám ti môj život (2005), Pobozkajte nevestu (2007) či Zázračné imelo (2012).



Federálna komisia pre obchod (FTC) zvažuje kroky proti spoločnosti Facebook s cieľom zablokovať plánovanú integráciu jej služieb zasielania správ. Informáciu priniesol v sobotu denník Wall Street Journal (WSJ) a správu prevzali ďalšie médiá. Plán prepojiť zasielanie správ prostredníctvom aplikácií Facebook Messenger, WhatsApp a Instagram zverejnil zakladateľ rovnomennej sociálnej siete Mark Zuckerberg v januári 2019.
Aplikácie by mali fungovať naďalej samostatne, avšak so spoločnou základnou softvérovou architektúrou. Regulačné úrady majú obavy, že realizáciou svojho plánu by Facebook mohol sťažiť prípadné rozdelenie spoločnosti, pokiaľ by to FTC považoval v budúcnosti za potrebné, uviedla agentúra AP. FTC aj Facebook k medializovaným informáciám odmietli zaujať stanovisko.
Spôsob, akým Facebook nakladá s užívateľskými dátami, je terčom opakovanej kritiky a vyšetrovaní zo strany regulačných úradov v rôznych častiach sveta vrátane Európskej únie.

Českú televíziu Prima bude riešiť česká Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie (RRTV) po tom, ako tento týždeň odvysielala zábery muža, ktorý sa zabil po páde z horiaceho paneláku v Prešove a stal sa jednou z najmenej siedmich obetí tejto tragédie. Zákon pritom podľa Českej televízie (ČT) hovorí, že televízie by nemali bezdôvodne zobrazovať osoby umierajúce alebo vystavené ťažkému telesnému alebo duševnému utrpeniu. Slovenská polícia navyše požiadala médiá, aby zábery muža, ktorý sa pokúšal zachrániť pred plameňmi, no spadol z balkóna, nevysielali.
Aj na Slovensku to podľa ČT porušilo viacero médií. Video sa najskôr objavilo na portáli Aktuality.sk, ten ho ale zakrátko stiahol s tým, že šlo o nedorozumenie. Neskôr sa video objavilo aj na stránke Pluska.sk, odkiaľ ho tiež po čase zmazali. Do tretice ho odvysielala televízia Markíza, a to hneď dvakrát. Aj z jej webstránky video neskôr zmizlo.
Česká Prima zábery odvysielala vo večernej spravodajskej relácii, a to hneď dvakrát po sebe. Druhýkrát scénu odvysielala spomalene a padajúceho muža označila červeným krúžkom.

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.




Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo si založil osobný účet na sociálnej sieti Twitter. Informovala o tom v noci na nedeľu agentúra AFP, podľa ktorej môže ísť o predzvesť jeho plánov uchádzať sa o kreslo v americkom Senáte za štát Kansas.
Podľa zdroja, ktorý je blízky Pompeovi, si šéf americkej diplomacie "potreboval zriadiť osobný profil na Twitteri pre svoje budúce plány". To podľa AFP naznačuje, že Pompeo, člen Republikánskej strany, si tým pripravuje pôdu pre svoju prípadnú senátnu kandidatúru.
Ďalší zdroj blízky Pompeovi potvrdil, že ide o ministrov osobný účet, ktorý si pôvodne založil už v auguste tohto roka, ale aktivoval ho len nedávno. Hneď ako si ho v sobotu všimli aj novinári, začali mu rýchlo pribúdať sledovatelia.
Šéf americkej diplomacie sa na svojom profile na Twitteri opísal ako "manžel, otec, Kansasan a hrdý Američan". Vo svojom prvom osobnom príspevku zverejnil fotografie zo sobotného zápasu univerzitnej ligy amerického futbalu vo Filadefii.
Pompeo, bývalý kongresman, už niekoľko mesiacov zvažuje, že sa vo voľbách v štáte Kansas bude uchádzať o kreslo vo federálnom Senáte, ktoré v súčasnosti patrí republikánskemu senátorovi Patovi Robertsovi (83). Ten oznámil, že v ďalších voľbách kandidovať už nebude a chce odísť do dôchodku.

Copyright © TASR 2019