19. 12. 2019

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Nemecká mediálna spoločnosť Bertelsmann za 675 mil. USD kúpi 25-percentný podiel amerického vydavateľstva Penguin Random House, ktorý ešte nevlastní. Spoločnosť Bertelsmann v stredu informovala, že podiel kupuje od britského vydavateľstva Pearson. Podľa nemeckej firmy sa ukončenie transakcie očakáva v druhom kvartáli budúceho roka.
Generálny riaditeľ nemeckej mediálnej spoločnosti Thomas Rabe uviedol, že zvýšenie podielu vo vydavateľstve Penguin Random House na 100 percent "je pre Bertelsmann miľníkom", keďže sa stáva jediným vlastníkom najväčšieho vydavateľstva na svete. Rabe vo vyhlásení dodal, že "v nadchádzajúcich rokoch budeme pokračovať v expanzii Penguin Random House prostredníctvom organického rastu a akvizícií."

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Webové vysielanie španielskej verejnej televízie RTVE napadol hackerov.
Bol tu rozhovor ruskej televízie RT s na expremiérem Carlosom Puigdemontem, ktorý je na úteku pred španielskou spravodlivosťou. Stalo sa to minulý týždeň, ale teraz to celé chválil redaktor RT.

Zdroj: #newsroomct24