16. 12. 2019

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Felix Kjellberg, ktorý ako hviezda YouTube vystupuje pod prezývkou PewDiePie, pričom na tejto internetovej službe má viac ako 100 miliónov odberateľov, oznámil na svojom kanáli prestávku z dôvodu "únavy". Informovala o tom agentúra DPA.
"Na budúci rok si dám prestávku od YouTube. Chcel som to ohlásiť ešte v predstihu, keďže som sa už rozhodol. Som unavený. Cítim sa veľmi unavený. Neviem či je to na mne vidieť," vyhlásil 29-ročný Kjellberg.
Švéd, ktorý od roku 2010 na serveri YouTube prevažne komentuje videohry, získal ako prvý jednotlivec 100 miliónov odberateľov a má viac ako 24 miliárd zhliadnutí.


Firma Amazon Studios (index NASDAQ: AMZN) dnes oznámila, že si objednala natočenie štvrtej série obľúbeného komediálneho seriálu Úžasná pani Maiselová (The Marvelous Mrs. Maisel), ktorý získal cenu Emmy a Zlatý glóbus. Premiéra tretej série seriálu sa uskutočnila 6. decembra na Amazon Prime Video, a to vo viac ako 200 krajinách sveta. V tomto týždni bol seriál Úžasná pani Maiselová nominovaný na dva Zlaté glóbusy za najlepší televízny seriál, muzikál či komédiu a herečka Rachel Brosnahan bola nominovaná na cenu za najlepší herecký výkon v televíznom seriáli, muzikáli či komédii.
"Sme radi, že už po štvrtýkrát za sebou sa nemusíme baliť a opúšťať filmové ateliéry," povedali tvorcovia a producenti seriálu Amy Sherman-Palladino a Daniel Palladino. "Radi by sme spoločnosti Amazon poďakovali za dôveru, podporu, spoluprácu a nadšenie a tiež za to, že náš štáb skvelých ľudí, ktorí sa na seriáli Úžasná pani Maiselová podieľa, nechajú pracovať a natáčať ešte o niečo dlhšie." "Seriál Úžasná pani Maiselova sa stal svetovým fenoménom a ani tretia séria nie je žiadnou výnimkou, pretože jej úvodný diel videlo počas víkendu, kedy sa prvýkrát vysielal, najviac ľudí zo všetkých doterajších dielov. Sme radi, že predplatitelia služby Prime Video budú vo štvrtej sérii môcť vidieť ďalšie pokračovanie príbehu Midge a ostatných postáv," povedala Jennifer Salko, riaditeľka Amazon Studios.
"Amy a Dan vytvorili tak zábavné postavy s citom pre detail, že sme si istí, že naši zákazníci z celého sveta sa radi pozrú na ďalšiu sériu seriálu Úžasná pani Maiselova."
V tretej sérii seriálu Úžasná pani Maiselová, Midge a Susie zistia, že život so Shy na turné je na jednej strane úžasný, ale zažijú aj poníženie a dostanú zo života šoubiznisu takú lekciu, na ktorú nezabudnú. Joel bude mať problémy podporovať Midge a pritom napĺňať svoje vlastné sny, Abe prijme novú úlohu a Rose zistí, že má svoje vlastné kladné stránky a talent.
Seriál Úžasná pani Maiselova získal šestnásť cien Emmy, vrátane ceny za najlepší komediálny seriál, tri Zlaté glóbusy, vrátane ceny za najlepší televízny komediálny seriál, päť cien Critics 'Choice Awards (Výber kritikov), vrátane ceny za najlepší komediálny seriál, dve ceny PGA, cenu WGA a Peabody.
V seriáli Úžasná pani Maiselova hrajú držiteľka ceny Emmy a Zlatého glóbusu Rachel Brosnahan, držiteľ Zlatého glóbusu a štvornásobný držiteľ ceny Emmy Tony Shalhoub, dvojnásobný držiteľ ceny Emmy Alex Borstein, herci Marin Hinkle, Michael Zegen, Kevin Pollak, Caroline Aaron, ktorí boli nominovaní na cenu Emmy a držiteľka ceny Emmy Jane Lynch.
Predplatitelia služby Prime môžu seriál Úžasná pani Maiselova pozerať na www.amazon.com/Maisel. Navyše si predplatitelia služby Prime môžu jednotlivé diely stiahnuť do svojich mobilných zariadení a sledovať ich offline, a to bez ďalších príplatkov. Seriál je vysielaný po celom svete a predplatitelia služby Prime Video ho môžu prostredníctvom webových stránok PrimeVideo.com sledovať vo viac ako 200 krajinách sveta. Pozerajte sa kedykoľvek chcete nech ste kdekoľvek, prostredníctvom aplikácie Prime Video app na vašej smart televízii, mobilných zariadeniach, zariadeniach Fire TV, Fire tabliet, Apple TV, Chromecast, herných konzolách, Comcast X1 alebo priamo na webe. Úplný zoznam kompatibilných zariadení nájdete na webovej stránke amazon.com/howtostream. Zákazníci, ktorí ešte nie sú predplatiteľmi služby Prime sa môžu zaregistrovať na webových stránkach www.amazon.com/prime a vyskúšať si túto službu dočasne zadarmo.


Európska komisia (EK) v pondelok vyzvala Maltu, aby urýchlila reformy s cieľom zabezpečiť nezávislosť súdnictva. Výzva exekutívy EÚ prichádza v citlivej fáze vyšetrovania vraždy investigatívnej novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej z októbra 2017, napísala agentúra Reuters.
Nový eurokomisár pre spravodlivosť Didier Reynders v liste pre maltského ministra spravodlivosti Owena Bonniciho uviedol, že zodpovedné orgány na Malte by mali zabezpečiť dôkladné vyšetrenie tejto vraždy a potrestanie jej vinníkov bez politických zásahov.
Výsledky vyšetrovania nedávno viedli predsedu maltskej vlády Josepha Muscata k oznámeniu, že po 12. januári odstúpi zo svojej funkcie. Bývalého šéfa jeho kancelárie totiž v súvislosti s vyšetrovaním novinárkinej vraždy a podozrení z korupcie zadržala polícia.
Reynders vo svojom liste zdôraznil, že všetky členské krajiny EÚ musia rešpektovať princípy právneho štátu. Maltská vláda musí podľa neho zabezpečiť nezávislosť vymenovávania a odvolávania sudcov, a tiež nezávislé fungovanie orgánov prokuratúry, ako to EÚ požadovala od Malty už v júli tohto roku.
Eurokomisár odporučil Malte, aby stanovila jasný harmonogram reforiem v justícii a konzultovala všetky návrhy právnych predpisov s Benátskou komisiou, poradným orgánom Rady Európy v oblasti práva.
Rodina zavraždenej novinárky tvrdí, že Muscatova vláda bráni vo vyšetrovaní prípadu a kryje podozrivých a osoby podozrivé z korupčných praktík. Muscat tieto obvinenia popiera.


Copyright © TASR 2019


Britská spoločnosť Cineworld, ktorá je prevádzkováteľom siete kín, oznámila, že kúpi kanadskú firmu Cineplex za približne 1,7 mld. USD. Touto akvizíciou chce vytvoriť najväčšiu severoamerickú sieť kín a lepšie konkurovať americkému reťazcu kín AMC Entertainment.
Spoločnosť Cineworld uviedla, že ponúka 34 kanadských dolárov (CAD) za každú akciu firmy Cineplex, ktorá ma 75-percentný podiel na trhu kín v Kanade. Dohoda o prevzatí, ktorú schválil manažment oboch firiem, ráta s pokračujúcou príťažlivosťou kín v čase, keď veľké mediálne spoločnosti výrazne investujú do streamovacích služieb.


©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

    
 


Klip k tanečnému hitu Despacito portorického speváka Luisa Fonsiho sa stal na platforme YouTube najsledovanejším hudobným videom uplynulého desaťročia, celkovo nazbieral 6,5 miliardy zhliadnutí. Úctyhodných 4,5 miliardy prehratí potom figuruje pri klipe speváka Eda Sheerana natočeného k piesni Shape of You. Prvú trojicu najpopulárnejších videí potom uzatvára rapper Wiz Khalifa, ktorého klip See You Again má na YouTube 4,3 miliardy zhliadnutí.
Top ten najobľúbenejších klipov tvoria najmä staršie hity, napríklad pieseň Uptown Funk Marka Ronsona a Bruna Marse z roku 2015. Táto skladba skončila v rebríčku na štvrtom mieste s počtom 3,7 miliardy zhliadnutí. V závese za ňou figuruje hit Gangnam Style juhokórejského rappera PSOV, ktorý si celý svet podmanil už v roku 2012 a ktorý do súčasnosti nazbieral 3,4 miliardy prehranie.
Do desiatky sa vošli ešte Justin Bieber, Maroon 5, Katy Perry a OneRepublic, Ed Sheeran je v nej vďaka piesni Thinking Out Loud zastúpený dokonca dvakrát.

Copyright © ČTK 2019