9. 1. 2020

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká herečka Patricia Arquette sa predstaví v seriáli Severance streamovacej služby Apple TV+. Triler vznikne pod režisérskou taktovkou Bena Stillera, s ktorým 51-ročná rodáčka z Chicaga spolupracovala aj na komédii Flirtovanie s katastrofou (1999) a minisérii Útek z väzenia v Dannemore (2018). V novinke si spolu s Arquette zahrá aj Adam Scott.
Severance sa bude odohrávať v spoločnosti Lumen Industries, ktorá sa snaží dostať na novú úroveň rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. Scott si zahrá Marka, jedného z jej zamestnancov, ktorý má temnú minulosť a snaží sa dať dohromady svoj život. Arquette stvárni jeho šéfku.
Tvorcom a autorom scenára nového seriálu je Dan Erickson. Spolu so Stillerom, Chrisom Blackom, Nickym Weinstockom a Jackie Cohn je tiež výkonným producentom projektu. Ako producenti sa pod Severance podpíšu aj Arquette a Scott.
Patricia Arquette začínala vo filmoch ako Daddy (1987) či Nočná mora v Elm Street 3: Bojovníci zo sna (1987). Neskôr si zahrala v snímkach Pravdivá romanca (1993), Ethan Frome (1993), Ed Wood (1994), Za hranicami Rangúnu (1995), Lost Highway (1997), Stigmy (1999), Diablici (2003) či Skoro dospelá (2012). Za účinkovanie v dráme Chlapčenstvo (2014) jej udelili Oscara, cenu BAFTA i Zlatý glóbus. Druhý Zlatý glóbus dostala vďaka účinkovaniu v spomínanom miniseriáli Útek z väzenia v Dannemore (2018). Toto ocenenie si odniesla aj za stvárnenie Dee Dee Blanchard v krimisérii Odhalenie (2019). Seriál založený na skutočných udalostiach jej tiež vyniesol cenu Primetime Emmy, ktorú získala aj v roku 2005 za účinkovanie v seriáli Médium (2005 - 2011).

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Zábavná talkshow Všechnopárty, ktorú už 15 rokov vysiela Česká televízia (ČT), má už 600 dielov; ten jubilejný bude odvysielaný v piatok. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.
Moderátor programu Karel Šíp si svojím nenásilným humorom získal stálu priazeň divákov. "Netušil som, že Všechnopárty budeme natáčať ešte aj o pätnásť rokov, teda v tomto roku. Myslel som si, že trvanlivosť formátu je menšia. Mám z toho, pochopiteľne, radosť, záujem divákov je v tomto prípade životodarný," povedal 74-ročný Šíp.
Jeho talkshow sa v Česku pravidelne radí medzi najsledovanejšie relácie týždňa.
"Od svojich osemnástich rokov som v Českej televízii, vtedy ešte československej, a len ako radový zamestnanec. Dres som zmenil iba raz - prestúpil som do vtedy prvej súkromnej televízie u nás. Po ôsmich rokoch som sa však vrátil späť do materského oddielu, ktorého farby obhajujem dodnes, čo je klubová vernosť, ktorá určite stojí za povšimnutie," dodal populárny moderátor.
"Pár horúcich situácií bolo, ale ja si ich nerád pripomínam. V podstate je úspech, že aj napriek ťažkostiam sa vždy podarilo rozhovor dotiahnuť do konca," zakončil Šíp, ktorý výročie programu oslávi v piatok večer špeciálnym zostrihom z histórie Všechnopárty.
Reláciou prešlo doteraz približne 1800 hostí a celkovo jej bolo natočených vyše 31.000 minút. Program trikrát zvíťazil v diváckej ankete Týtý - v rokoch 2009, 2013 a 2014.

Slávnostné udeľovanie prestížnych filmových cien Oscar bude aj tento rok bez moderátora. Informovala o tom v noci na štvrtok spravodajská televízia CNN s odvolaním sa na vyhlásenie prezidentky spoločnosti ABC Entertainment Carey Burkeovej.
Burkeová toto rozhodnutie zdôvodnila tým, že na vlaňajšie prvé "experimentálne" udeľovanie Oscarov bez moderátora slávnostného večera boli veľmi dobré ohlasy. Podľa agentúry Reuters bola v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi aj vyššia sledovanosť.
Spočiatku mal vlaňajší 91. ročník odovzdávania filmových cien moderovať americký herec a komik Kevin Hart. Ten však neskôr oznámil, že sa vzdáva tejto príležitosti pre pobúrenie, ktoré vyvolali jeho dávnejšie hanlivé výroky voči homosexuálom a príslušníkov LGBT komunity.
Na pódiu sa tak počas večera objavili a vystriedali viaceré známe osobnosti kinematografie a šoubiznisu. Tie sprevádzali televíznych divákov a prítomných počas celého galavečera, ohlasovali nominácie, otvárali obálky a vyhlasovali víťazov.
Slávnostné udeľovanie Oscarov sa bude konať 9. februára a televízia ABC ho bude vysielať v priamom prenose, dodala CNN.


Copyright © TASR 2019