10. 1. 2020

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA


" Aby som názorne vysvetlil dopad tohto atentátu na situáciu v tejto časti sveta: zavraždiť takého geniálneho vojvodcu, akým bol generál Sulejmání, ktorý je v Iráne oslavovaný ako strojca porážky Islamského štátu, je podobné šialenstvo, ako keby Američania zavraždili počas vojny proti nacizmu maršála Žukova."
Eduard Chmelár

„Oni môžu zabíjať našich občanov. Oni môžu mrzačiť a mučiť našich občanov. Oni môžu vyhadzovať našich občanov do vzduchu. A my nesmieme siahnuť na ich pamiatky? Takto to nefunguje,“ 
Donald Trump


„Samotný pojem 'domáce násilie' je niečím, čo sme prevzali odinakiaľ - zo zahraničia. Prijatie podobných zákonov v iných krajinách očividne vyvoláva v našich poslancoch závislosť od týchto cudzích novôt, ako aj potrebu prispôsobiť naše ruské zákony tomu, čo existuje inde.Za pomoci polície alebo aktivistov nie je možné obnoviť v manželskom zväzku lásku, pretože koreň problémov leží vo sfére, ktorej sa venuje cirkev".
Kirill I.,patriarcha Moskvy a celej Rusi

„Toto nie je kauza falšovania zmeniek, ale to môže byť kauza údajného falšovania. Ešte súd nerozhodol, vy to už viete? S Kočnerom máme normálne vzťahy, také, aké boli vždy“.
Pavol Rusko