24. 3. 2020

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS 
Výrobné štáby viacerých seriálov z lekárskeho či záchranárskeho prostredia sa rozhodli darovať tvárové masky a rúška, rukavice či oblečenie lekárom a zdravotníkom, ktorí ich majú v čase epidémie nového druhu koronavírusu nedostatok.
Realizačný štáb, ktorý už 15 rokov pre televíziu ABC nakrúca seriál Klinika Grace (Grey's Anatomy), dal k dispozícii svoju zásobu lekárskych blúz a rukavíc, uviedla výkonná producentka seriálu Krista Vernoffová.
Filmári, ktorí nakrúcajú seriál V ohni (Station 19), darovali kanadskej provincii Ontario 300 ochranných masiek pre hasičov, keď sa dozvedeli, že im chýbajú.
Stovky rúšok, lekárskych blúz a ďalšieho oblečenia venovala jednej z nemocníc kanadského mesta Vancouver aj produkcia seriálu Dobrý doktor (Good Doctor), ktorú vysiela televízia ABC.
Personál nemocnice Grady Memorial Hospital v americkom meste Atlanta zasa krátko pred minutím vlastných zásob dostal zásielku ochranných pomôcok pre lekárov od produkcie seriálu Doktori (The Resident), ktorý vysiela televízia Fox.



Copyright © TASR 2020 




Podobne ako v mnohých iných krajinách, aj v Turecku deti už minulý týždeň prestali chodiť do školy a začali sa učiť doma s rodičmi, k čomu im v pondelok pribudlo aj vyučovanie prostredníctvom štátnej televízie. Televízni dramaturgovia sa však hneď v prvý deň postarali o veľký škandál, keď malým školákom odvysielali kreslený film, ktorý podrobne zobrazoval popravu expremiéra Adnana Menderesa. Toho popravili obesením po vojenskom puči v roku 1960.
Proti programu sa ozvali na sociálnych sieťach mnohí zhrození rodičia, podľa ktorých tieto témy a ich explicitné zobrazovanie vonkoncom nie sú vhodné pre malé deti.
Za toto faux pas sa poobede na Twitteri ospravedlnil aj turecký minister školstva Ziya Selcuk. Ako napísal, je veľmi smutný z toho, že hneď prvý deň televízneho vyučovania bol poznačený takýmto škandálom.



©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.