30. 6. 2020

Predsedom Rady Slovenského filmového ústavu sa stal Ondrej Šulaj

Predsedom Rady Slovenského filmového ústavu

 sa stal Ondrej Šulaj


 Rada Slovenského filmového ústavu (SFÚ) má nové zloženie, jej predsedom sa stal Ondrej Šulaj. Dvoch nových členov rady, Dušana Dušeka a Ondreja Šulaja vymenovala ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO). Predsedu Rady SFÚ Ondreja Šulaja zvolili spomedzi seba členovia rady na svojom prvom stretnutí v stredu 24. júna. Orgánmi SFÚ sú Rada SFÚ, generálny riaditeľ SFÚ Peter Dubecký a komisia pre audiovizuálne dedičstvo. Agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka SFÚ Simona Nôtová.

Rada SFÚ má päť členov, v súčasnosti jej členmi sú Marta Franková a Oľga Davalová zo sekcie médií, audiovízie a autorského práva Ministerstva kultúry SR (MK SR), Peter Maráky a dvaja noví členovia Ondrej Šulaj a Dušan Dušek. Členovia rady na svojom prvom zasadnutí zvolili predsedu rady Ondreja Šulaja a podpredsedníčkou rady sa stala Marta Franková. Členov rady vymenúva a odvoláva ministerka kultúry.
Rada SFÚ je orgán dohľadu, ktorý dohliada na dodržiavanie poslania a činností vyplývajúcich SFÚ zo zákona o audiovízii. Dohliada tiež na hospodárnosť, efektívnosť a účelnosť nakladania s verejnými prostriedkami SFÚ a na nakladanie s majetkom štátu v správe SFÚ. Volí a odvoláva generálneho riaditeľa, schvaľuje dlhodobé plány, návrh rozpočtu a koncepcie rozvoja SFÚ.




©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.