6. 7. 2020

RTVS prinesie divákom počas leta divácky hit Babylon Berlín

RTVS prinesie divákom počas leta
  divácky hit Babylon Berlín



Od pondelka 6. júla sa na obrazovky RTVS vráti populárny výpravný seriálový hit z HBO - Babylon Berlín. Diváci sa môžu tešiť na dva diely za sebou každý pondelok o 22:00 na Dvojke.
Dej je sústredený do divokých 20. a 30. rokov v nemeckej metropole a poteší milovníkov vojnovej tematiky, ale aj fanúšikov krimi a histórie. Berlín sa v roku 1929 zmieta v nepokojoch. Tie cítiť v ekonomike, kultúre, politike, ale aj v podsvetí. Takmer všetko a všetci stoja pred obrovskými zmenami.
Seriál Babylon Berlín ukazuje kontrasty veľkomesta. Chudoba a nezamestnanosť verzus bohatstvo a pôžitkárstvo vyvolených. Hlavnou postavou je Gereon Rath, mladý inšpektor z Kolína, ktorého prevelia, aby čelil berlínskej mafii. Pornografia, obchod s drogami a zbraňami... Spolu s kolegami Charlotte Ritterovou a Brunom Wolterom budú musieť čeliť mnohým nástrahám aj jednému obrovskému škandálu. Kto je kolega a spojenec a kto skrytý nepriateľ?
Seriál Babylon Berlín je najdrahším nemeckým filmovým dielom s rozpočtom 55 miliónov eur a nemecké médiá ho považujú za míľnik, začiatok novej éry či majstrovský počin. Veľký ohlas už má aj v zahraničí. Zatiaľ posledná, 3. séria, mala premiéru začiatkom tohto roka. Tvorcovia plánujú aj pokračovanie, ktorého produkcia by mala začať na prelome budúceho roka.