RTVS sa ohradzuje voči opakovaným vyhláseniam predsedu Výboru NR SR pre kultúru a média Mgr. Kristiána Čekovského o predraženej výrobe diskusnej relácie Do kríža. Podľa predsedu „výroba relácie Do kríža je dvojnásobne drahšia ako výroba Večere s Havranom", čo opätovne uviedol aj včera na svojom profile na sociálnej sieti Facebook.
Náklady na reláciu Večera s Havranom a Do kríža sú takmer identické. Priemerné náklady na výrobu relácie Večera s Havranom sú 11 815,39 eura a priemerné náklady na výrobu relácie Do kríža sú 12 010,95 eura. Medzi reláciami sú aj značné rozdiely v personálnom zabezpečení, keďže diskusná relácia Do kríža sa natáča za účasti publika a dvoch moderátorov. Do priemerných nákladov sa počas prvého roka výroby započítavajú aj náklady na vytvorenie scény štúdia. Tieto informácie boli 2. júla 2020 uverejnené aj v týždenníku TREND, ako oprava článku Ako sa z RTVS ťahajú peniaze (z 2. júna 2020) spolu s ospravedlnením všetkým dotknutým.
Je teda zrejmé, že tvrdenia predsedu Výboru NR SR pre kultúru a médiá sú nepravdivé a zavádzajúce a RTVS sa proti nim ostro ohradzuje.