16. 10. 2020

Kristián Čekovský doručil trestné oznámenie na za činnosť v TASR

Kristián Čekovský doručil trestné 

oznámenie na za činnosť v TASR

Predseda výboru Národnej rady SR (NR SR) pre kultúru a médiá Kristián Čekovský (OĽANO) doručil na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za činnosť vo verejnoprávnej Tlačovej agentúre SR (TASR) od roku 2013 doteraz. Informovala o tom Dáša Macaríková z mediálneho tímu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Podľa Čekovského môže ísť o zločineckú skupinu, ktorá je tvorená osobami pohybujúcimi sa a vysoko pravdepodobne aj vykonávajúcimi rôzne funkcie v orgánoch spoločností TASR, Impre media a Teraz media.

Čekovský tvrdí, že aj toto je dôvod na systémovú zmenu postavenia verejnoprávnych médií na Slovensku. „V tomto konkrétnom prípade hovoríme nielen o podozreniach, ale aj o dôkazoch, že osoby spojené s TASR, ktorú si platia všetci občania, prelievali štátne peniaze do súkromných vreciek. Je len otázkou, či týmto spôsobom nedochádzalo k splácaniu investície, ktorej cieľom bolo vo voľbách v roku 2016 dostať SNS za každú cenu do parlamentu,“ povedal. Hnutie OĽaNO podľa neho aj takto bojuje proti korupcii a rodinkárstvu. Nerobia „hrubé čiary“ a preto veria, že prešetrenie tohto trestného oznámenia preverí stav zanechaný bývalou vládou.


©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.